Henrik Møller ser frem til 2023 som assisterende speedwaylandstræner

Henrik Møller forlænger sin kontrakt som assisterende landstræner i speedway og ser ind i en 2023-sæson, der kan bringe en masse nyt med sig.

Henrik Møller har mange års erfaring med speedwaysporten og som assisterende landstræner sammen med fhv. landstræner Hans Nielsen.

Han ser meget frem til 2023-sæsonen og de nye tiltag for landsholdstrukturen, ligesom han mener, at ansættelsen af Nicki Pedersen kan give et frisk pust til eliteindsatsen i Danmarks Motor Union.

– Nicki har den styrke, at han stadig har speedway tæt inde på kroppen som aktiv kører i verdens bedste liga. Han har en masse knowhow om sporten lige nu og om det nyeste grej, som kan være en stor hjælp for særligt de unge landsholdskørere, fortæller Henrik Møller og fortsætter:

– Jeg kommer til gengæld med en masse erfaring fra DMU’s landshold-setup, ligesom jeg har en meget tæt relation med mange af elitekørerne, som jeg har kendt, siden de startede i sporten. Samtidig går Nicki og jeg langt tilbage, da vi kørte par i Holsted. Så vi skal nok få et rigtigt godt samarbejde, hvor jeg selvfølgelig træder til og hjælper med trupperne, når Nicki selv skal fokusere på sin karriere som aktiv kører.

Mere fokus på talent og bredde

Udover at assistere landstræneren med landsholdskørerne i seniorrækken, så vil Henrik Møller fortsat bruge meget af sin tid på landsholdets ungdomskørere. Dertil vil han også assistere Erik Gundersen, der har ansvaret som landstræner for kørerne i 500R, 250cc og 85cc.

I 2023 vil Henrik Møller dog også gerne dedikere tid til bredden ude i Danmarks klubber, og hjælpe både talenterne og klubberne med at udvikle sig.

– Vi har jo gjort det rigtig godt de seneste år og vinder medaljer i seniorrækkerne og ungdomsrækkerne, men vi mangler at aktivere den store unge talentmasse med landsholdspotentiale ude i klubberne, fortæller Henrik Møller og afslutter:

– Derfor har jeg også som mål at hjælpe med at uddanne flere trænere til klubberne, samt igangsætte flere træningssamlinger i ATK-regi til de unge kørere. For det vil både kunne løfte kørernes niveau i en ung alder, ligesom det kan bidrage til at få endnu flere kørere ind i sporten, så vores talentmasse vokser og både sporten og det danske landshold er rustet til fremtiden.

Du kan finde alle landsholdstrupperne her, hvor landsholdskørerne netop er blevet offentliggjort i 500R, 250cc og 85cc.