Info til enduro-kørere om ny licensstruktur i MX

Som flere har bemærket, er licenspriserne i motocross ændret i 2021, hvilket også påvirker enduro-kørere, der ønsker at træne på motocrossbaner.

Førhen kunne enduro-kørere nøjes med at tilkøbe træningslicens i motocross og betale 100 kr. i difference, hvis man allerede havde købt enduro-licens.

Enduro-kørere skal fortsat købe motocross-licens, hvis de vil træne på en motocrossbane med de samme vilkår, som motocross-kørere. Dog er der indført en ny licensstruktur i bl.a. motocross, hvor man ligesom i enduro og trial har én samlet kørerlicens.

Man har samtidig været nødt til at fastsætte prisen for licensen i MX ud fra en markant stigning i forsikringsudgifterne, efter at der har været mange forsikringssager de seneste år.

Et motocross-kørerlicens koster dermed 1.800 kr. (ved +18 år), og det betyder, at man som enduro-kører nu skal betale en difference på 600 kr., + 15 kr. gebyr, hvis man vil træne på motocrossbanerne. Så kan man til gengæld også deltage i MX-løb.

Vil du træne på motocrossbaner, kan du også købe motocross-licens til at starte med til 1.800 kr. og efterfølgende tilkøbe et enduro-licens til 0 kr. + 15 kr. gebyr. Vær opmærksom på, at du skal have løst enduro-licens, hvis du ønsker at køre enduro.

Hvis du kun vil træne på områder for enduro og køre enduro-løb, behøver du kun et enduro-licens til 1.200 kr. (ved +18 år)  – også selvom enduro-løbene afvikles på en bane hos en motocrossklub.