Julehilsen fra Formanden

Kære alle kørere, frivillige og klubber i DMU

Selvom vi skulle holde god afstand i 2020, så har det også været en sæson, hvor vi alle måtte stå tæt sammen for at klare opgaverne og løbende udfordringer, så flest muligt kunne komme ud at køre.

Med 2021 lige om hjørnet skal vi stadig forholde os til corona, men vi er alle blevet mange erfaringer rigere og ved, hvordan vi kan navigere i skiftende retningslinjer.

Det har i høj grad været en fælles indsats og fortjeneste, at vi er nået hertil, og derfor fortjener alle i DMU et stort skulderklap, mens vi ser frem mod næste sæson.

Vi har været glade for den store deltagelse i vores undersøgelse blandt medlemmer og klubber, og vi har taget det til os i vores prioriteringer i 2021. Her var mere køretid og ATK-træning højt på listen, og allerede nu ser det meget lovende ud med aktiviteter og spændende løb i det nye år.

2021 bliver også et år med flere nye tiltag. Motorbladet bliver digitalt; licenser kan fremover vises i vores app lige efter købet for at spare tid og ressourcer på tryk og forsendelse; og licensstrukturen forenkles, så man har en samlet licens til løb og træning og så det er mere overskueligt at købe og håndtere licenser.

Alle kan dermed også deltage i løb, og i 2021 er der lagt op til mange regionsløb, specielt i motocross, så der er større mulighed for køretid for alle, uden at man skal ud på ”en lang køretur”.

Budgettet for 2021 blev heller ikke nogen nem opgave, da DMU i sidste sekund blev præsenteret for en stigning på kørerforsikringen på ca. 600.000 kr. pga. mange alvorlige forsikringssager de seneste år.

Uheldene fordeler sig ligeligt på træning og løb, hvor forsikringen i licensen dækker alle på samme måde. Derfor giver det også mening med en fast licenspris, der både dækker træning og løb.

Dertil iværksætter vi også løbende mange sikkerhedstiltag, og sikkerhed er tydeligt et område, som vi fortsat skal fokusere på, både ud fra et økonomisk perspektiv og så sandelig også ud fra et menneskeligt perspektiv.

Licensprisen sammen med flere besparelser i DMU sikrer således, at der fortsat er fokus på sikkerhed og mange af de efterspurgte sportslige aktiviteter i DMU i 2021 samt at vi kan sikre den samme service fra DMU´s sekretariat.

Vi føler os godt rustet til næste sæson, men vi må ikke glemme det sammenhold, der har hjulpet os igennem 2020. Og vi må fortsat være indstillet på, at mange ting nok ikke bliver som før.

Men hvad end der måtte opstå af udfordringer, må vi alle fortsat klare dem sammen mellem kørere, klubber, frivillige og sekretariatet, og selvfølgelig sammen med DIF, der reelt har gjort det muligt at holde åbent modsat mange andre brancher.

I og jeres familie ønskes en god jul og et godt nytår samt en fantastisk 2021-sæson.

Med venlig hilsen
Jørgen Bitsch, DMU Formand