God Jul og Godt Nytår – nyhedsbrev december

Kære medlemmer

Det har været et turbulent år, hvor vi alle måtte omstille os til en ny virkelighed med corona. DMU’s medlemmer, frivillige og klubber har vist stor tålmodighed og vilje til at stå sammen for at løse udfordringerne undervejs i sæsonen.

For det skal I alle have en kæmpe TAK!

Vi glæder os rigtig meget til 2021 trods de corona-udfordringer, der måtte komme. Der er blevet arbejdet hårdt de seneste måneder I Hovedbestyrelsen og sekretariatet samt blandt SK’er og udvalg, så vi kan komme hurtigt i gang med løbssæsonen.

Der vil også ske nye ting i DMU i 2021, som man kan læse om i nyhedsbrevet her, og som vi håber vil gøre det lettere at være medlem, både ny som etableret.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår, til vi ses på banerne igen i 2021.

Licensbestilling for 2021 åbner 4. januar – nu også på app

Fra 4. januar åbner DMU sin licensbestilling for 2021-sæsonen, når sekretariatet er tilbage fra juleferie og kan hjælpe med eventuelle spørgsmål.

Det bliver muligt at vise sin licens på sin smartphone, både på iPhones og Android, ved at hente DMU’s nye app, hvor købsprocessen er samlet. Søg på ”Danmarks Motor Union” i Appstore og Googles Play Butik. Man vil fremover også kunne finde nyheder fra DMU i appen.

Muligheden for at få sin licens lige efter købet gennem en app sikrer ikke alene, at man ikke skal vente på den i posten eller hente den i klubben. Det mindsker også omkostninger og arbejdsbyrden på sekretariatet i forhold til at sende og gensende bortkomne licenser.

Hvis man plejer at scanne sit kort, er det fortsat muligt vha. stregkoden, som er på licensen i appen. Det er også fortsat muligt at få trykt et licenskort mod et gebyr på 200 kr.

Ny licensstruktur i 2021

I 2021 forenkler DMU sin licensstruktur ved at slå træningslicensen- og konkurrencelicensen sammen til en kørerlicens. Strukturen er allerede brugt i nogle af DMU’s sportsgrene med gode erfaringer, som gør det mere overskueligt for medlemmer at købe licens, og vil nu også blive indført i de andre sportsgrene.

Også i 2021 vil det være muligt at købe indslusningslicenser til 300 kr., hvis man er ny i sporten eller hvis man ikke har haft DMU-licens i +3 år. Har man købt indslusningslicens i 2020 efter 1. august, er det som noget nyt også muligt at købe en indslusningslicens igen for hele 2021 fra 4. januar.

Sekretariatet holder juleferie

DMU’ sekretariat holder julelukket onsdag d. 23. december frem til og med søndag d. 3. januar. Det vil derfor først være muligt at komme i kontakt med sekretariatet igen fra mandag d. 4. januar.

Internationale FIM og FIME licenser

I 2020 indførte FIM en række procedurer for at kunne købe internationale mesterskabslicenser. Vi vil derfor allerede nu bede dig om at kigge på procedurerne, inden løbssæsonen er i gang og du skal bruge din licens.

Du skal gøre følgende:

  1. Indsende en helbredsattest til DMU (gøres hvert år)
  2. Underskrive og indsende FIM’s antidopingerklæring sammen med helbredsattesten (gøres hvert år)
  3. Bestå E-learning-kursus på renvinder.dk (Ikke nødvendigt, hvis du har gjort det i 2020)

Du kan læse hele vejledningen og finde de relevante blanketter og links her.

FIM og FIM Europe mesterskabslicenser, f.eks.:

  • VM/EM World Championship and Cup events (alle grene)
  • FIM international meetings, herunder ligakørsler i Speedway.

Er dine stamdata opdateret?

Husk at tjekke, om dine data i DMU’s medlemssystem er opdateret.

Er dine kontaktinfo rigtige? Får du de rigtige notifikationer fra løbskalenderen? Etc. Det er en stor hjælp for både dig og os, hvis dine data er opdateret. Brug derfor gerne 5 minutter på at gå dem igennem.

Om corona i øjeblikket

Alle arbejder på højtryk med løbskalenderen og andre forberedelser til 2021 sæsonen. Vi vil løbende holde klubber og kørere ajour på corona, og I kan læse de seneste retningslinjer fra DMU her – ligesom man også kan finde råd og vejledning på www.dif.dk.

Efter seneste meldinger fra Regeringen bliver indendørs idræt hårdt ramt i mange af landets kommuner.

For kommunerne med lave smittetal gælder fortsat mindre strenge restriktioner, når det kommer til, at man må samle sig op til 50 børn/unge (til og med 21 år) og de dertil nødvendige voksne til idrætsaktiviteter, så længe der kan holdes den nødvendige afstand.

For kommuner med høje smittetal gælder forsamlingsforbuddet på 10 for alle. Her foregår vores sportsgrene udenfor og på store områder, hvorfor det også er muligt at være flere grupper af 10 personer fordelt på området. Vi vil dog gøre opmærksom på myndighedernes opfordring til, at man skal ”tage restriktionerne med sig fra sin egen kommune”.