Julius Frellsen til første afdeling af NTC

I weekenden var det unge Road Race talent, Julius Frellsen, afsted til første afdeling af Nothern Talent Cup (NTC), der blev afholdt i Assen i Holland.

Her viste danskeren gode takter, selvom det ikke var nok til en podieplads.

Onsdag aften ankom til Julius og teamet til banen i Assen, hvor værktøj og udstyr stod klar fra promoterne, som det gør for alle deltagere i NTC. Og torsdag skulle der bare formalia på plads, så der var tid til lidt hyggefodbold for de unge kørere fra nær og fjern.

Fredag gik løjerne så i gang med de frie træninger og kval til om lørdagen. Julius og teamet følte sig velforberedt og fulde af selvtillid, inden han skulle prøve kræfter med den meget tekniske bane med masser af hurtige sving, der passer godt til Julius’ kørerstil.

Begge frie træninger gik godt for Julius, der kom uden stor erfaring med den hollandske bane. Kl. 17.45 gjaldt det så kvallen, hvor Julius havde fået pejlet sig ind på banen, mens kørerforholdene også var blevet bedre i løbet af dagen.

På syvende omgang satte Julius feltets hurtigste tid, og føringen holdt de næste otte omgange, indtil han blev overhalet af to andre kørere, som sendte Julius på tredjepladsen. Men det var tæt ræs, hvor de forreste tre lå inden for 0,250 sek. fra hinanden.

Lørdag blev skudt i gang med løb uden træning. Vejrudsigten lovede regn, så nu skulle maskinen have ny opsætningen og kørerstilen ændres. Ved NTC må man nemlig kun bruge én maskine, så det kræver løbende ændringer i taktik og opsætning efter forholdene.

Desværre kan man ikke forudse alt, og Julius blev ramt af tekniske problemer på dagen med sin quickshifter. Så efter en flot træning dagen før, ender en skuffet Julius på 10. pladsen lørdag.

Søndag var sidste løbsdag og vejrudsigten så væsentlig bedre ud. Allerede fra start var Julius med i fronten af feltet, hvor han også kunne nærstudere modkørernes styrker og svagheder. Han kom op på førstepladsen af flere omgange, men valgte strategisk at blive i førerfeltet i starten.

Senere forsøgte Julius så at bryde ud af feltet, men lavede desværre en gearfejl og mistede motorbremsen ind i et af svingene. Og da han rammer gearet igen, er omdrejningerne gået af motoren og blokerer derfor baghjulet, som medfører et utilsigtet slide og for meget fart ind i svinget, så han må køre af banen.

Julius kommer dog ud på banen igen, nu på en placering som nummer 12 og kører derefter løbets hurtigste omgang. Flere kørere i feltet styrter også efterfølgende og udgår, så Julius ender på løbets syvendeplads. Og nu ser danskeren frem mod de kommende weekender, som står på mere race udlandet.

Se Highlights med Julius Frellsen #42 fra NTC runde 1 og 2 her:

Youtube – NTC 1 – Round 1

Youtube – NTC 1 – Round 2