Landstrænerens rapport: Danskerne viste tænder i Tyskland

Danskerne kæmpede bravt til weekendens Grand Prix i Teterow og viste en udmærket form inden slaget skal slås på dansk hjemmebane i Vojens d. 7. september.

Lørdag blev det for alvor Niels Kristian Iversens (Puk) tur til at vise sine evner på banen, og det gjorde han med et sjældent smil på læben. Flere ting gjorte sig gældende, og det var en mere afslappet og selvsikker Puk efter succesen i Gorican med en nu sikker deltagelse i Grand Prixet næste år, samt nogle gode ligaløb.

Farten er kommet tilbage i cyklerne, som han også selv har savnet, og her kan det jo være svært at vide, om det er evnerne eller cyklerne, der er udfordringen. Men med visheden om, at evnerne ikke har fejlet noget, kunne han tillade sig at prøve nogle ting af uden at være bekymret for, om han er med i Grand Prixet 2020.

Puk kørte med gode starter, og når han var foran, så øgede han også afstanden til konkurrenterne. Han fik cruiset sig igennem til finalen, og derfor var det selvfølgeligt også ærgerligt, at han ikke kom på podiet efter en super indsats. Han havde ellers en god start, men desværre trak cyklen ikke nok ud af andet sving. Det viste sig, at cyklen havde mistet kompressionen – ærgerligt, men stadig et super resultat.

Leon Madsen præsterede fint, men var under pres efter at have scoret nul point i sit fjerde heat. Her kom han ikke helt med fra start fra bane fire, og denne gang lykkedes det ham desværre ikke at overhale, specielt fordi banen lige var blevet vandet.

Presset var stort i sidste heat, som han skulle vinde, for at være sikker på at komme videre til semifinalen. Heldigvis skulle han køre fra inderbanen, hvor det hurtigt stod klart, at Leon var videre efter sin gode start.

Efter en god tidstræning med tredje-hurtigste tid, valgte Leon startnummer 1 for at komme ud på en jævn bane efter hvert baneservice – hvilket dog kan give udfordringer, hvis der skal overhales. Grunden for Leons valg var, at han stadig døjer med en dårlig ankel.

I semifinalen havde han bane to og kom godt fra start. Desværre stejlede han for meget og måtte nøjes med tredjepladsen og missede dermed finalen. Heldigvis vandt Janowski finalen foran Zmarzlik, som betyder, at Zmarzlik og Leon nu ligger side om side på den samlede førsteplads.

Arrangørerne i Tyskland havde gjort et kæmpe arbejde med at lægge ny belægning nogle uger i forvejen. Den gamle belægning var meget løs med mange sten, som gjorde banen vanskeligt at overhale på. Den nye belægning var væsentlig bedre og skabte mange forbikørsler, men desværre bandt den nye belægning ikke ordentligt til den gamle og der kom en del huller, som også skabte udfordringer.

Næste Grand Prix bliver på dansk hjemmebane i Vojens d. 7. september, hvor vi med garanti både får en super bane og massiv underholdning.