Landstrænerens Rapport: Udpræget dansk succes

Sjette afdeling af SGP blev aftenen, hvor Leon Madsen bragte sig suverænt i front i VM-stillingen efter at have kørt sig til en andenplads under løbet i Målilla. Som altid foregår der også ting op til løbene og bag kulissen, og her kan vores landstræner Hans Nielsen berette om generelt gode takter i den danske lejr efter weekendens SGP.

Leon var præget af sin skade allerede under træningen, og havde det ikke været for den store indsats fra den tilstedeværende FIM-læge både før og under løbet, havde vi måske ikke haft en suverænt førende dansker på nuværende tidspunkt i VM.

Takket være lægens indsats og behandling af Leon kunne danskeren sætte hurtige træningstider og køre et formidabelt løb uden alt for mange smerter. Et større problem endte faktisk med at være teknisk. I fjerde heat løb Leon nemlig tør for sprit, fordi karburatoren løb over – og ikke på grund af at mekanikeren havde fyldt metanol på maskinen, som man ellers beskrev det i TV-dækningen.

Mikkel Michelsen havde også en rigtig fin aften, hvor han kvalificeret sig til semifinalen. Igen kunne man se, at han også kan sigte efter en fast plads i SGP. Lægger man hans indsats oveni den flotte sejr i SEC samt chancen for en god kommende indsats i Zhorzow, ligner han bestemt en favorit til SGP Wildcard fremover. Derudover har han også gode chancer for at kvalificere sig fra Challenge i Gorican på lørdag med hans nuværende form.

Niels-Kristian Iversen viste også gode takter efter at have fundet mere fart i cyklerne. Grejet har voldt ham store udfordringer i år, men under ligaløbet i onsdags med skift til en anden cykel, fik han bekræftet de tekniske udfordringer. Han beskrev forskellen som nat og dag, og efter at have tvivlet på køreformen, var det en lettelse at kunne konstatere, at motorerne har været hovedproblemet.

Iversen var faktisk hurtigst i den frie træning i Målilla. Det lykkedes dog aldrig at være lige så hurtig ved tidskørslen, som nogle gange bliver lidt tilfældig, afhængeligt af hvornår der bliver slæbt og vandet.

De danske herrer og det stærke felt leverede et fantastisk underholdende løb med mange forbikørsler og masser af spænding. En super reklame for sporten, og sammen med Leons succes, skærpes opmærksomheden igen om Dansk speedway.

Næste opgave bliver Challenge i Gorican, Kroatien på lørdag.