Motocross VM: Thomas Kjer Olsen sikrer sin 10. podieplads

Det skulle vise sig at blive en god dag for Thomas Kjer Olsen under den 13. afdeling af VM i MX2 i Loket, Tjekkiet. Thomas kørte sig til en fornem tredjeplads i det samlede løb og hentede derved teamets bedste resultat på dagen samt sin 10. podieplads under VM i Motocross.

Dt lå ikke nødvendigvis i kortene, at Thomas Kjer Olsen skulle ende på podiet, da 13. afdeling af VM i MX2 i Loket blev skudt i gang. I første løb kørte danskeren sig i top fem, hvor han lå stabilt, inden de foranliggende kørere Tom Vialle (FR) and Calvin Vlaanderen (NL) begge styrtede.

Heldigt ville nogle sige. Men tilbageholdenheden var et strategisk træk fra danskeren, der netop ville undgå at køre for intenst på den svære bane i Loket.

Thomas’ fortsatte strategien i andet løb og fastholdte en sjetteplads allerede efter første omgang. I niende omgang satte han så de sidste kræfter ind og kom op på femtepladsen for slutteligt at køre over målstregen som nummer fire med nok point til at vinde den samlede tredjeplads foran britiske Adam Sterry.

Thomas Kjer Olsen var yderst tilfreds med indsatsen og udtalte efterfølgende:

– Efter mit resultat i sidste weekend er det helt fantastisk at ende på tredjepladsen her i Loket. Jeg regnede med udfordringer fra starten og kørte mindre intenst, da jeg ikke har haft mulighed for at træne i det omfang, jeg ønskede. Jeg havde ikke den bedste start og det tog noget tid at komme op på femtepladsen. Men jeg ville helst ikke være for overmodig på banen, som er ret svær. I andet løb forholdt jeg mig køligt og kørte efter bedste evne for så at ende på podiepladsen som en rigtig god start på VM’s sidste afdelinger.

Spanske Jorge Prado kunne endnu engang stille sig øverst på podiet ved afdelingen i Tjekkiet med tyske Henry Jacobi på andenpladsen.

Thomas Kjer Olsens kølige overblik sikrede ham den samlede tredjeplads og viste samtidig, hvorfor danskeren trods alt ligger med i toppen som nummer to i den samlede stilling i VM i MX2.

Den 14. afdeling af motocross verdensmesterskabets i alt 18 afdelinger køres d. 4. august i Lommel, Belgien.

Mere fra VM: To danskere i MX Women top 10

Dansk motocross oplever masser af medvind. Udover Thomas Kjer Olsen, der kæmper om guldet til VM i MX2, så er de danske MX-kvinder også godt med i denne sæson.

Kvindernes VM i motocross (MXW) nærmer sig sin afslutning, og her ligger de danske kørere Sara Andersen og Line Dam begge i top 10 efter MXW’s tredjesidste afdeling i weekenden, der også blev kørt tjekkiske Loket.

Begge danskere lagde rigtig godt fra start i afdelingens første løb, hvor de hentede vigtige point i den samlede stilling. Desværre kunne de ikke gentage i succesen i andet løb, selvom Sara Andersen længe var med helt fremme i feltet.

Sara og Line ligger i øjeblikket på henholdsvis en 7. og 8. plads i den samlede MXW-stilling, men med to afdelinger tilbage er chancerne stadig gode for, at de kan køre sig ind i top 5.

Næste afdeling af MXW køres i Imola, Italien d. 18. august.