Blandet dag for Thomas Kjer Olsen ved VM Motocross i Semarang

12. afdeling af VM Motocross-serien blev denne weekend kørt i Semarang i Indonesien. Det startede rigtig godt i første heat for Thomas Kjer Olsen, som ligger nr. 2 i den samlede VM-stilling, men andet heat levede desværre ikke op til det første, set med danske øjne.

Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club har hele denne sæson befundet sig i den absolutte top af VM Motocrossseriens MX2-klasse. Og selvom søndagens 12. afdeling i Semarang blev en blandet oplevelse for danskeren, så holder han fast i sin samlede 2. plads i VM-stillingen.

Det var en flyvende Thomas Kjer Olsen, som i første heat lagde ud med at komme først fra start og tage holeshotten, hvorefter han lå i spidsen på heatets første omgang foran spanske Jorge Prado og franske Tom Vialle. På henholdsvis anden og tredje omgang fik først Prado og siden Vialle dog overhalet Thomas Kjer Olsen. Danskeren holdt fast i sin tredjeplads gennem hele heatet og kørte over målstregen efter Prado og Vialle.

Det var en god start for Thomas Kjer Olsen, men andet heat bød desværre på uheld for den danske stjerne. Et voldsomt styrt i starten betød, at Thomas måtte udgå af heatet, som endte med at blive vundet af Jorge Prado, efterfulgt af franske Maxime Renaux og hollandske Calvin Vlaanderen.

Prado blev vinderen på dagen i 12. afdeling, med Vialle og Vlaanderen på hver sin side på podiet.

Trods styrtet i andet heat sluttede Thomas Kjer Olsen på en samlet 10. plads på dagen i Semarang. Det betyder, at han holder fast i sin 2. plads i den samlede stilling i MX2-klassen, stadig med et solidt forspring på 100 point ned til forfølgeren Vialle på 3. pladsen.

Næste afdeling af VM Motocross er den 13. afdeling ud af i alt 18 afdelinger. Den køres i Loket i Tjekkiet d. 28. juli.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside.