Motocross VM: To danskere i top

Verdensmesterskabet i motocross blev i weekenden skudt i gang på Matterley Bassin i England. I den samlede stillings top-10 finder vi nu to danskere i MX2-klassen, som begge gjorde en imponerende figur i første afdeling.

Mikkel Haarup sikrede sig den samlede tredjeplads i MX2 stillingen, en imponerende præstation af den kun 19-årige dansker. Selv udtalte Mikkel efter afdelingen:

Jeg er rigtig glad for resultatet. Mit mål var ikke at ende på en topplacering, men i sidste ende sluttede jeg på en samlet tredjeplads, hvilket er fantastisk. Jeg kørte to gode løb og vil gerne takke mit team og alle dem, der støtter mig.”

Thomas Kjer Olsen fra Rockstar Energy Husqvarna Factory kæmpede i første heat efter en dårlig start og måtte desværre se sig selv stå uden for top-10 med en 11. plads. Som sidste års sølvvinder og dermed en af storfavoritterne, havde TKO alt at vinde ved andet og sidste heat på Matterley Bassin.

Her kunne TKO fastholde en top-5 placering og var også med i top-3. Thomas blev dog mødt af sin meget ihærdige landsmand, Mikkel Haarup fra F&H Kawasaki Racing, der ligeledes kæmpede sig gennem feltet og kunne køre over målstregen som nr. 3. Belgiske Jago Geerts fra Yamaha overhalede TKO på fjerdepladsen med to omgange tilbage, og belgieren kunne dermed hente den samlede sejr i den første VM-afdeling.

Thomas Kjer Olsen ligger nu på en samlet syvendeplads i VM MX2, hvilket er en ganske fornem præstation af danskeren, der har døjet med skader og ikke har haft meget tid på maskinen op til sæsonstart. Thomas Kjer Olsen udtaler selv:

Jeg er glad for weekendens resultat efter kun to dage på maskinen efter min skade i januar. Jeg var en smule skuffet over første heat, hvor min start ikke var god, og jeg kom bagud i feltet. Konkurrencen i MX2 er intens, så det er svært at komme op i feltet med en dårlig start. Jeg er ganske tilfreds med en femteplads i andet heat efter en længere periode væk fra maskinen, og en samlet syvendeplads er en ganske fin start på sæsonen. Mit mål var at få så mange point som muligt, og det lykkedes, så jeg ser allerede frem til næste weekend, nu hvor jeg ved, at min form og min fart er i top.”

Samlede stilling efter første afdeling af MX2

1.       Jago Geerts (BEL, YAM), 43 points

2.       Tom Vialle (FRA, KTM), 40 p.

3.       Mikkel Haarup (DEN, KAW), 40 p.

4.       Jed Beaton (AUS, HUS), 37 p.

5.       Rene Hofer (AUT, KTM), 35 p.

6.       Alberto Forato (ITA, HUS), 28 p.

7.       Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 26 p.

8.       Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 22 p.

9.       Conrad Mewse (GBR, KTM), 22 p.

10.   Mathys Boisrame (FRA, KAW), 21 p.

De danske kvinder med i top-10 WMX

Kvindernes første VM-afdeling blev også afviklet på Matterley Bassin i weekenden, og her finder vi ligeledes to velkendte danske motocross-kvinder i top-10.

Line Dam ligger nu på en samlet sjetteplads med Sara Andersen lige bagefter på en samlet syvendeplads. En rigtig god start for de danske kvinder, som bliver spændende at følge resten af sæsonen.

Næste afdeling finder sted 8. marts på Valkenswaard i Holland

Find billeder og stillinger fra MXGP her