Motocross VM: Tredje podieplads i træk

Thomas Kjer Olsen er fuldt i gang med et historisk VM-comeback. Danskeren har døjet med skader både inden og under sæsonen, som nærmest ikke var til at spore ved 11. afdeling i MX2-klassen, hvor han hentede sin tredje podieplacering i træk og nu rykker op på en femteplads i den samlede VM-stilling.

Thomas holdte sig ved søndagens afdeling en anelse tilbage under starten, hvor kaosset i front kan være stort i startfeltet. Det har tidligere været den helt rigtige tilgang, hvor han vandt de to foregående afdelinger på den sandede Mantova-bane.

Danskeren var desværre ikke i sit es søndag og udviste ikke samme konsekvente overlegenhed, som tidligere på ugen. Ikke desto mindre var det en kløgtig Thomas Kjer Osen, der vidste, hvornår han skulle slå til for at kæmpe sig gennem feltet i begge heat. Her sluttede han begge gange på en fjerdeplads og fik dermed nok point til at slutte på en tredjeplads på dagen og en femteplads i den samlede VM-stilling.

Jeg havde måske forventet et lidt bedre resultat, men jeg er godt tilfreds med min indsats i dag. Jeg gav den alt, jeg havde, men jeg følte mig lidt ved siden af mig selv fra morgenstunden. Sådan er det bare nogle gange; nogle dage føler du dig rigtig klar og andre dage føler du dig ikke helt på toppen, som i dag. Jeg gjorde det ikke helt let for mig selv med starterne, og hvis jeg vil køre med i front med de andre, er jeg nødt til at komme op sammen med dem der. Alt i alt er jeg dog glad for slutresultatet. Jeg har samlet gode point i de sidste tre afdelinger og er tilbage i top-5, hvilket er godt, udtalte Thomas Kjer Olsen efterfølgende.

Danske Glen Meier viste også gode takter ved VM-afdelingen i Italien. Glen havde en fin dag og sluttede som nr. 16 i første heat. I andet heat måtte han desværre udgå, men hentede trods det fem VM-point og viste klare forbedringer og mere rutine i VM-regi.

Næste afdeling køres d. 11 oktober og kan ses på Eurosport og Dplay.

Læs mere om løbet, stillinger og find billeder hos MXGP