Thomas Kjer Olsens VM-sejrstime, og nyt fra WMX og EMX250

Thomas Kjer Olsen vandt sikkert niende afdeling af VM i motocross MX2-klassen. Den tiende afdeling skulle blive danskerens anden VM-sejr i træk, hvor han overlegent kørte sig til en førsteplads og andenplads i sine heats med nok point til at vinde afdelingen og rykke tættere på femtepladsen i den samlede VM-stilling.

Thomas kom godt fra start og var med i front i første heat. I de sidste minutter blev der skruet op for dramatikken, hvor danskeren overhalede de foranliggende kørere og vandt første heat. Selvtilliden var til at føle på, og danskeren fandt sig tydeligvis godt til rette på den sandede Mantova-bane.

Andet heat var Thomas igen med i det forreste felt på en ottendeplads. Herfra kæmpede danskeren sig igennem konkurrenterne og jagtede atter førstepladsen. Han indhentede dog ikke Tom Vialle og kørte over målstregen som nr. 2. Thomas Kjer Olsen udtalte efterfølgende:

– Det er fantastisk. Jeg føler mig som mit gamle selv igen, og det er en fantastisk følelse. Jeg kan angribe banen og min maskine er i top, så jeg føler mig rigtig god lige nu. Første heat tog en smule ud af mig, men jeg fandt alle kræfter frem i andet heat. Sidste weekend hjalp rigtig meget på min selvtillid og jeg tror på mig selv igen. Det er ærgerligt, at vi havde en hård start på året, men det er fantastisk er være tilbage på podiet og vinde igen.

Ved tiende afdeling finder vi også danske Mikkel Haarup og Glen Meier. Haarup kom godt fra start i første heat, men havde et sammenstød i andet heat, der sendte ham ud af løbet. Mikkel forbliver på 13. pladsen i den samlede VM-stilling. Glen Meier kæmpede igen for at bevise, at han kan følge med VM-feltet, men nåede akkurat ikke at få point.

Gode takter hos de danske MX-kvinder

Fjerde afdeling af kvindernes VM blev også kørt onsdag med deltagelse af fire danske kørere. Generelt er resultaterne blevet mere stabile, og det tegner på gode fremskridt.

Særligt Line Dam har haft problemer med stabiliteten og har været lidt for energisk i sin kørsel. Hun genfandt roen og kørte gode stabile heat med hhv. en niende- og sjetteplads. Hun beholder sin sjetteplads i den samlede VM-stilling. Malou Jakobsen leverede også fine stabile resultater med en 14.- og 13. plads i sine heats og rykker dermed op på en 15. plads i den samlede VM-stilling.

Sara Andersen og Laura Raunkjær oplevede begge problemer ved den fjerde afdeling. Sara manglede lidt i starten i første heat, men kom stærkt igen med en sjette- og fjerdeplads i sine heats, og beholder dermed sin ottendeplads i den samlede VM-stilling. Laura havde et styrt et første heat, men kæmpede sig tilbage med en 26.- og 24.-plads i sine heats og ligger fortsat på en samlet 40. plads i VM-stillingen.

Manglende EM-resultater

Igen blev EMX250 afviklet samtidig med VM, hvor danske Bastian Bøgh Damm og Magnus Smith kører med om pointene.

Bastian har ikke haft heldet med sig de sidste par afdelinger, hvor han gentagende gange måtte udgå. Onsdag var han tilbage på sporet, hvor han gennemførte og viste gode evner i starten af begge heats. Desværre spøger en tidligere hovedskade fortsat Bastian, der har svært ved at holde fokus i de sidste minutter, som også kostede ham en god placering i denne omgang.

Magnus Smith startede godt i kvalifikationen og i første heat. Desværre blev han involveret i et sammenstød, hvor danskeren selv kørte lidt for aggressivt og kørte ind i anden kører. Magnus Slog nakken og hovedet. Derfra måtte han udgå af første heat og kunne ikke stille op i andet grundet sine skader.