MX-kvinderne kæmpede bravt ved WMX

Sara Andersen og Malou Jakobsen leverede et fornemt resultat ved WMX-afdelingen i Portugal, selvom begge kørere stadig vil gøre det endnu bedre.

Sara Andersen lagde rigtig godt fra start og indtog førstepladsen overlegent i starten af første heat med god afstand til kørerne bag hende. Desværre er Sara stadig ikke kommet sig helt over en skade i knæet, som påvirkede hendes indsats i løbet af heatet. Hun faldt derfor tilbage på fjerdepladsen efter hård kamp med resten af de forreste i feltet.

I andet heat havde Sara ikke den bedste start, men fik sig indfundet på femtepladsen. Desværre kolliderede hun og en anden kører, og Sara måtte udgå efter hendes maskine tog skade af sammenstødet. Dermed måtte Sara nøjes med en samlet tiendeplads på dagen. Sara ligger lige nu på ottendepladsen i den samlede WMX-stilling.

Malou Jakobsen havde farten med sig, men manglede lidt på starterne. I begge heat måtte hun arbejde sig op igennem feltet uden for top-20, men formåede alligevel at hente en syvende- og niendeplads. Det var nok til at slutte som nummer seks på dagen, mens hun ligger nummer syv i den samlede WMX-stilling.

Næste afdeling af WMX køres 15. maj i Sardinien og næste afdeling af MXGP køres 10. april i Letland, som kan ses live på Discovery+ gratis.