Nekrolog: Per Østergaard

Per Østergaard, formand for DMU’s Historisk Udvalg, døde den 8. november efter at han i december 2019 fik konstateret kræft.

Per blev født 22.6.1946 og stammede fra Kertinge på Fyn. Som teenager meldte han sig ind i Sportsmotorklubben Odin. Her blev han involveret i arrangementerne på Fangel Motorbane og Odense Speedway. Per kørte aldrig selv løb, men var engageret i det organisatoriske arbejde. Siden 70’erne har Per været forfatter til mange artikler i Motorbladet.

Per var formand for Frederiksborg Amts Motorklub omkring 1985-1988, hvor han blandt andet udførte et stort arbejde med at revidere vedtægter og herunder, at speedway under FAM blev skilt fra, og Slangerup Speedway blev etableret i 1988. Derefter en periode som formand for Slangerup Speedwayklub.

Per var ophavsmanden til indførelsen af DMU’s Fortjensttegn.

Per var sammen med DMU’s tidligere præsident, Villy Nielsen, initiativtager til oprettelsen af DMU’s Historisk Udvalg, hvor Per blev en meget engageret formand, der også jævnligt kom med ideer til artikler inden for de forskellige sportsgrene.

Da Historisk Udvalgs medlem Søren Kjær døde i 2018, overtog Per ajourføringen af hjemmesiden Speedway-life.com, som Kjær havde påbegyndt i 2007.

Per og hans kone Bodil interesserede sig også for Formel 1 og var talrige gange i Italien, hvor de overværede løb på Monza-banen. Parret fik en datter og søn – sidstnævnte i øvrigt med bopæl i Italien.

I det civile liv var Per i mange år indtil sin pensionering edb-assistent i Danske Bank.

I 2015 modtog Per DMU’s Hædersbevis i guld for sin mangeårige indsats i speedway- og DMU-udvalg.

Per Østergaard vil blive savnet som en inspirerende formand for Historisk Udvalg.

Æret være hans minde.

Af: Preben Knudsen og Uffe Lomholt Madsen