Nordisk broderkamp ved DM i Aquabike 2022

Herning Jetsport var vært for DM i Aquabike 2022, hvor deltagerne kæmpede om årets titel og medaljer som danmarksmestre i klasserne Ski GP3, Runabout GP1, Ski GP1 og Runabout GP4.

Danskerne kæmpede internt, men måtte også slås mod stærke modstandere fra Norge og Sverige:

Ski GP3 – Norsk Dominans

I Ski GP3-klassen havde et par svenskere og nordmænd også fundet vejen til Danmark for at deltage i DM. Her dominerede norske Dag Martin Drange de to første heat med en halv omgang ned til nummer to, danske Anders Keller, som kæmpede bravt til det sidste.

Det lykkedes i sidste heat at give nordmanden samme medicin, og Anders slog ham med en halv omgang. Det ændrede dog ikke på det samlede forspring om førstepladsen, som gik til Dag Martin Drange.

Mere drama var der om tredjepladsen. Efter de to første heat var det nemlig Benedicte Drange, Dag Martins søster på kun 16 år, der lå solidt på placeringen. Men pga. af sygdom måtte hun udgå i tredje heat.

Det betød, at kampen nu stod mellem de to nordmænd Oliver Liseth og Viljar Berntsen, hvor det hele blev afgjort i sidste heat. Begge havde præcis samme antal point, men det blev Viljar på podiet og tredjepladsen, da han endte det sidste heat én placering foran Oliver.

I midten af feltet var der en masse spænding med bare ét point mellem Søren Bannergards, Malthe Storm og Ebbe Thomassen; en dansker-duel der først blev afgjort den sidste dag, hvor Søren kom ud bedst af de tre danskere.

Ski GP3 resultatet:  

 1. Dag Martin Drange
 2. Anders Keller
 3. Viljar Bernstsen
 4. Oliver Liseth
 5. Søren Bannergards
 6. Malthe Storm
 7. Ebbe Thomassen
 8. Simon Thomsen
 9. Benedicte Drange
 10. Oliver Egmose
 11. Jens Holmberg
 12. Rasmus Christensen
 13. Tobias Hansen
Runabout GP1 – Sikker sejr til Rasmus Koch Hansen

Rasmus Koch Hansen tog holeshot i Runabout GP1-klassen og vandt alle tre heat. Han var skarpt forfulgt af Palle Thaagard, som leverede et flot resultat med en andenplads efter en længere pause fra løbsdeltagelse.

Kampen om tredjepladsen blev tæt, men det lykkes lige akkurat Nicholai Poulsen at komme foran Mads Koch Hansen i det allersidste heat, hvilket sikrede Nicholai tredjepladsen ved dette års DM i Runabout GP1.

Den største overraskelse feltet var Lars Hansen, der startede sin weekend utroligt dårligt med en næstesidsteplads. Men på sidste dagen var han som forandret, og her slog Lars både Nicolai og Mads som begge ellers er VM-ryttere. Imponerende comeback af familiefaren fra Herning.

Runabout GP1 resultatet:

 1. Rasmus Koch Hansen
 2. Palle Thaagard
 3. Nicholai Poulsen
 4. Mads Koch Hansen
 5. Lars Hansen
 6. Kasper Kjeldgaard
 7. Simon Thomsen

Den største overraskelse feltet var Lars Hansen, der startede sin weekend utroligt dårligt med en næstesidsteplads. Men på sidste dagen var han som forandret, og her slog Lars både Nicolai og Mads som begge ellers er VM-ryttere. Imponerende comeback af familiefaren fra Herning.

Runabout GP1 resultatet:

 1. Rasmus Koch Hansen
 2. Palle Thaagard
 3. Nicholai Poulsen
 4. Mads Koch Hansen
 5. Lars Hansen
 6. Kasper Kjeldgaard
 7. Simon Thomsen
Ski GP1 – Kølig Oliver Koch Hansen

I Ski GP1-klassen var Oliver Koch Hansen dominerede fra start til slut, hvor han tog holeshot I alle tre heat og aldrig tabte førstepladsen af syne. Anders Keller lå dog i hælene på Oliver i alle tre heat og gjorde et ihærdigt forsøg på at presse den unge rytter til at lave fejl, dog uden held.

Bagved de to frontryttere lå Felix Helgeson fra Sverige som i første heat gjorde det fantastisk. Det virkede dog til, at han blev en smule træt midt ind i andet heat og måtte slippe gassen lidt. Samtidig havde han tekniske problemer med skien, som nok ikke gjorde det nemmere for ham.

Hans Peter Nielsen kæmpede sig igennem alle heat, men det var tydeligt, at manglen på hestekræfter og træning gjorde det hårdt for ham. Med en fjerdepladsplads i alle tre heat skulle meget dog ikke være gået galt for rytterne foran ham, før Hans Peter kunne have endt med en podieplads.

Sådan gik det dog ikke og Hans Peter måtte se sig tilfreds med en fjerdeplads. Mads Koch Hansen døjede med tekniske problemer i klassen hele weekenden og Dag Martin Drange havde tydeligt valgt at fokusere på Ski GP3.

Ski GP1 resultatet

 1. Oliver Koch Hansen
 2. Anders Keller
 3. Felix Helgeson
 4. Hans Peter Nielsen
 5. Mads Koch Hansen
 6. Dag Martin Drange
Runabout GP4 – Tre ryttere, tre sejre

Mads Koch Hansen startede med en sejr i GP4-klassen. Meget imponerende af en rytter, der ikke har sejlet i klassen i mange år. Han kunne dog ikke holde Nicholai Poulsen bag sig hele vejen, som tog sejren i andet heat.

Lars Hansen overraskede dog alle ved at vinde sidste heat. Med tre forskellige vindere i de tre heats var pointstillingen dermed meget lige. Det blev dog Nicholai Poulsen, der tog sejren med Mads Koch Hansen på andenpladsen og Lars Hansen på en flot tredjeplads, mens Kasper Kjeldgaard sluttede som nummer fire.

Runabout GP4 resultatet:

 1. Nicholai Poulsen
 2. Mads Koch Hansen
 3. Lars Hansen
 4. Kasper Kjeldgaard

Foto: Villadsen Media