Tre danskere med til EM-start på lørdag

Foto: SportXpress

EM i speedway starter på lørdag i Polen, hvor danske Leon Madsen, Mikkel Michelsen og Rasmus Jensen kæmper om at hente guldet hjem til Danmark endnu engang.

Det er blevet til en del EM-medaljer for de danske speedwaykørere de seneste år. Således er den forvarende guldvinder også Mikkel Michelsen, mens Leon Madsen tog EM-sølvet sidste år.

I år tilslutter Rasmus Jensen som nykåret Danmarksmester sig så også EM-feltet, og alle tre danskere går benhårdt efter guldet.

For der er meget på spil for deltagerne ved EM. Vinderen sikres nemlig direkte adgang til næste års VM (Speedway Grand Prix), som er topmålet for alle professionelle speedwaykørere.

Både Leon Madsen og Mikkel Michelsen døjer i øjeblikket med mindre skader. Leon blev lettere forslået ved DM-finalen i Holsted, og Mikkel har tilbagevendende smerter i sit knæ, men begge kørere melder klar til på lørdag.

Chancerne for danske medaljer er derfor stadig gode, også hvis man spørg landstræner Hans Nielsen:

– Mikkel og Leon har jo de seneste år sikret sig EM-medaljer, og de er nok nogle af de allermest erfarne kørere ved EM i år, når det kommer til internationale mesterskaber. Ikke uventet stiller Polen også op med meget dygtige kørere, hvor Patryk Dudek ligeledes er en oplagt favorit til en medalje. Så ham skal danskerne være meget opmærksomme på.

Selvom Danmarks tredjemand, Rasmus Jensen, ikke har samme erfaring som sine to landsmænd, kan han bestemt også gå ind og overraske på lørdag ifølge Hans Nielsen:

– Erfaring har meget at sige og plejer at kunne afgøre medaljerne ved disse store løb. Men det betyder ikke, at Rasmus Jensen ikke også kan markere sig ved EM. Han kører helt forrygende for tiden, hvilket vi også så i DM-finalen. Og så er han selvfølgelig meget tændt, ikke kun på muligheden for at vinde en EM-medalje, men også for muligheden for at kvalificere sig direkte til SGP næste år.

Info

Foreløbigt er det meldt ud på speedwayeuro.com, at EM bliver vist på den polske TV-kanal TVP.

Der køres i alt fire afdelinger af Europamesterskabet i Speedway (SEC) med løb i hhv.:

  • Rybnik (PL) — 02-07-2022
  • Güstrow (DE) — 06-08-2022
  • Łódź´(PL) — 03-09-2022
  • Pardubice (CZE) — 23-09-2022