Nummer fem efter fransk MXGP

Foto: Kawasaki

Mikkel Haarup kæmpede i Frankrig ved VM i motocross i weekenden, hvor danskeren desværre måtte udgå og nu ligger nummer fem i den samlede stilling i MX2-klassen.

Det var ikke den nemmeste start for Mikkel Haarup i første heat, hvor han lå helt yderst ved bommen. Han formåede dog at bringe sig op på ottendepladsen ved fjerde omgang. Her befandt danskeren sig det meste heatet, indtil han med fire omgange tilbage kunne lægge sig som nummer syv og kører over målstregen.

Starten og første sving var igen svær for Mikkel i andet heat, hvor han også startede i ydersiden. Gennem heatet rykkede han sig op gennem feltet fra en placering som nummer 12 til at kæmpe om syvendepladsen. Desværre styrtede Mikkel på vej ned af en bakke og måtte udgå. Det betød, at Mikkel måtte nøjes med en samlet 13. plads på dagen og nu ligger på en femteplads i den samlede VM-stilling i MX2-klassen.

– Jeg gjorde det svært med mine fejl i kvalifikationsløbet, men jeg kom stærkt tilbage i dag. Jeg havde den yderste plads ved startbommen, men jeg kæmpede hårdt for at nå syvendepladsen i første heat. Jeg fik en udmærket start og kæmpede med fremme i andet heat, men så fik jeg problemer og styrtede ned af en bakke, fortæller Mikkel Haarup.

Næste afdeling køres d. 12. juni i Tyskland og kan ses live på Discovery+ gratis