Danske quad-kørere til start i Holland og Tyskland

På foto: Zander Kristiansen 

Pinsesøndag blev femte afdeling af det Hollandske mesterskab afholdt. Her deltog Zander Kristiansen i NK og Mikkel Kuhrdahl i NK Rookie.

Både Zander og Mikkel var i anden kval-gruppe. I løbet var begge med helt fremme, og da tiden rendte ud, lå de begge i top-3 i hver sin klasse, hvilket for Zander var den bedste kval i år i Holland.

Mikkel var første mand på banen, mens han tog holeshot og kæmpede et brag af en kamp gennem hele heatet. Han blev hårdt presset af den førende kører i mesterskabet gennem det mest af heatet, men Mikkel holdt stand og var første mand forbi målflaget.

Andet heat viste Mikkel igen, at hans 250 cc GasGas er vaks, da han igen tog en holeshot til samlingen, men denne gang holdt den desværre ikke til mål. Han må se sig passeret, og havde en god kamp om førstepladsen, men blev på andenplads. Det var dog stadig nok til en samlet sejr på dagen. Så Mikkel kørte sikkert de sidste par omgange på den meget svære bane og blev samlet vinder på dagen.

Zander Kristiansen havde troen på, at det kunne lade sig gøre i Holland. Med en god kval og en plads som nummer seks ved bommen var der lagt op til at komme et skridt nærmere på podiet. Zander kom fornuftig fra start med en placering som nummer fem, og efterhånden tog han en placering ad gangen. Med to omgange tilbage kørte han op som nummer to, som han holdt til mål.

Ander heat var Zander tæt på holeshot, men det blev til en plads som nummer to i første omgang. Efter en kort kamp om førstepladsen på de førte par omgange kom Zander i front og herfra havde han kontrol over løbet. Han kørte en sikker heatsejr i hus og vandt samlet på dagen a point med nummer to.

De sidste to weekenders gode resultater gør, at Zander er rykket op på en samlet tredjeplads i det hollandske mesterskab. Løbet i Oss den kommende weekend er aflyst, så nu er der sommerpause, inden de sidste par løb i september.

Resultat fra lørdag ved X-sport- Cup I Tyskland

  • Henrik Mogensen nr. 1  Quad open
  • Peter Vierenfeldt nr.1 Quad Rookie
  • Andreas Dyrberg nr. 3 Quad Rookie
  • Mikkel Dyrbjerg nr. 8 Quad Rookie
  • Magmus Nielsen nr. 1 Quad Raptor