Oliver Svendsen markerede sig ved IDM SuperSport 300

Pressemeddelelse

En weekend med op- og nedture, da Oliver Svendsen deltog i anden afdeling i IDM SuperSport 300 på den 3,7 km lange tyske bane Motorsport Arena Oschersleben.

Motorsport Arena Oschersleben er en bane, som Oliver Svendsen har store erfaring med, da han her har kørt flere forskellige klasser gennem sin racing-karriere. Derfor var det også et kært gensyn med banen, da teamet ankom torsdag eftermiddag i sol og 30 grader.

En IDM-weekend (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaften) strækker sig over tre dage, træning fredag, qualifying og race 1 lørdag samt warm up og race 2 søndag.

Fredag bød på to træningspas, men desværre viste det sig hurtigt, at Oliver manglede fart og ikke kunne ramme de samme omgangstider som sidste år. Heldigvis havde det meste af feltet samme problem, så måske de 30 graders varme havde lidt indflydelse.

Efter lørdagens qualifying var Oliver klar til en startplacering som nr. 13 med en omgangstid på ca. 1,9 sekund efter nr. 1. Det var bestemt ikke den ønskede startplacering, da det ville kræve en stor indsats i løbet, hvis Oliver skulle blande sig i toppen.

I samarbejde med teamets tekniker og mekaniker arbejdede Oliver med opsætning af cyklen for at finde den perfekte opsætning til hans kørerstil før weekendens første race lørdag.

Weekendens første race blev kørt lørdag eftermiddag og desværre i et mix af våd og tør bane, som bestemt ikke er de nemmeste forhold for kørende. Det gjorde det også umuligt for Oliver at komme gennem feltet og følge frontgrupperne.

Så da målstregen blev krydset, måtte Oliver tage sig til takke med en 13. plads, som bestemt ikke var den ønskede placering.

Lørdag aften brugte Oliver sammen med teamets data-tekniker for at analysere data fra cyklen og derved forsøge at finde en løsning på den manglende fart.

Efter en kæmpe indsats fra hele teamet, var Oliver klar til søndagens Warm Up, og der viste sig heldigvis hurtigt, at den manglende fart var fundet, og da Warm Up var slut, havde Oliver kørt den 10. hurtigste tid med en omgangstid kun 1,164 sekund efter nr. 1, så der var stor optimisme til weekends anden løb.

Desværre gælder qualifying til weekends begge løb, så Oliver skulle igen starte fra 13. placering i race 2. Så igen krævede det en kæmpe indsats fra Oliver, hvis han skulle være med i fronten.

Da starten gik til race 2, var der hurtigt 13 kører, der lagde afstand til resten af feltet og heldigvis var Oliver med i denne gruppe.

Gruppen blev hurtigt delt i tre mindre grupper, hvor Oliver desværre var med i den sidste. Men efter fantastisk kørsels og hård kamp, hvor han både kørte fra sin gruppe og hentede den næste, kunne han krydse målstregen i front af den fem-mand store gruppe. Det gav Oliver en slutplacering som nummer seks ud af de 26 startende kørere og kun 10,019 sekunder fra nr. 1.

Vi kan kun sige tak til hele RT Motorsports by SKM – Kawasaki teamet for deres kæmpe indsats og support gennem hele weekenden.

Efter tre weekend med race har det lille team fra Låsby en pause før tredje IDM-afdeling, som køres på banen Autodrom Most i Tjekkiet den 24-26/6-2022.