Overlegen dansk sejr i langbane-VM

I weekenden deltog Kenneth Kruse Hansen i første afdeling af Grand Prix for langbane.

Selvom danskeren har været gennem genoptræning og misset løb sidste år, var det ingen hindring for at hente sejren i Polen.

Det har ikke været en let rejse for Kenneth Kruse Hansen at nå til Grand Prix serien i langbane-speedway. En slem skade sidste år satte en stopper for hans deltagelse i serien, og derfra skulle danskeren starte forfra med at finde sin form.

– Jeg fik en virkelig alvorlig skade på benet efter et styrt, og lægerne var ikke sikre på, at jeg ville førligheden tilbage igen. Så det var meget nedslående, men jeg gav ikke op. Jeg blev opereret, fik indsat stål-støtter og vigtigst af alt, arbejdede jeg med at komme tilbage i form både fysisk og psykisk, fortæller Kenneth Kruse Hansen.

Nervepirrende start

Genoptræningen var én ting, men efterfølgende skulle Kenneth Kruse også træne sig op til at køre med i dette års VM, hvor han fået tildelt et wildcard. Selvom resultaterne var gode i den indledende træning og kvalifikation, var det stadig ikke uden nerver for danskeren.

– I teamet har vi virkelig arbejdet med det tekniske set-up og jeg har følt mig meget tilpas, selvom jeg ikke er helt tilbage i topform endnu. Men helt op til start var jeg stadig usikker på, om alt ville spille sammen. Løbet gik heldigvis rigtig godt, hvor jeg scorede to point fra maks. og tog sejren. Så nu er selvtilliden ved at være helt på plads igen, fortæller Kenneth og afslutter:

– Nu ser jeg frem mod de næste fem afdelinger. Jeg har en del forberedelse til løbet i Mühldorf, bl.a. ved at studere video-sekvenser for at tilpasse min kørerstil til den tyske sandbane. Det bliver ikke let, for konkurrenterne er mere erfarne end mig, men jeg må udnytte deres off-dage og få det bedste ud af mine egne. Mit mål er fortsat at vinde VM-guld indenfor de næste par år, så det ville være over al forventning, hvis det lykkedes allerede i år.

Læs mere om Kenneth Kruse Hansens overbevisende sejr her: https://fim-longtrack.com/hansen-unbeaten-in-rzeszow/