Pigerne gav den gas til Trial Prøvedag

En gruppe gæve piger og kvinder prøvede i lørdags kræfter med trial-sporten hos Kolding Moto Cross Klub. Og det blev hurtigt en dag, hvor motorcyklerne aldrig stod stille

Trial Hero var mødt op med elektriske trialcykler til børn, så fremtidens kørere kunne opleve fremtidens maskiner – mens Trialaction havde medbragt klassiske trialmotorcykler til større børn og voksne.
Dagen var bestemt en ny og sjov oplevelse for deltagerne – både for dem, der før havde fræset rundt på ATV’er eller motocrossmaskiner i baghaven, men også for dem, der skulle sidde på en maskine for første gang.

Fælles for alle var i hvert fald den anderledes oplevelse, som man får ved at køre trial. Selv kræfterne fra en 125 cc kan lynhurtigt overraske, hvis man endnu ikke mestrer balancen mellem kobling og gashåndtag.

Der gik dog ikke længer før vores instruktører Ole og Morten ikke behøvede at løbe med på træningsområderne ved siden af pigerne, som hurtigt blev klar til at give den gas på egen hånd. Nok drillede vejret en smule, så kun en lille hård kerne var med på dagen, men hver deltager fik på den måde den bedst mulige oplevelse med sporten med masser af tid på maskinerne.

Det udnyttede de til fulde og motorcyklerne var ikke parkerede lang tid ad gangen!

Henriette og Helle Ahrenkiel, som selv er trialkørere, var ligeledes mødt op for at hjælpe de nye med at prøve sporten. Og det var bestemt en rigtig god oplevelse for de fremmødte at blive guidet af andre kvindelige motoratleter, så man som helt ny kunne se, at pigerne også er med helt fremme i motorsporten.

Arrangementet var en stor succes, særligt fordi alle – frivillige såvel som deltagere – havde en super sjov dag. Derfor har DMU besluttet at afholde endnu en Trial Prøvedag for piger senere på året – vi forventer det bliver sidst i september. Følg med på DMU Trials facebookside eller på dmusport.dk, hvor vi melder ud om næste event.

Vi glæder os til at se endnu flere piger næste gang, og husk, at du altid kan tage fat i din lokale trialklub for at høre nærmere om at prøve kræfter med trial.