Hesten blev byttet til flere hestekræfter

Regitze Toft Jensen fra Fyens Motor Sport er en af DMUs bedste kvindelige trialkørere i øjeblikket – det på trods af, at hun bare for tre år siden aldrig havde siddet på en trialcykel.

Det ændrede sig dog, da den ni-dobbelte danske mester i Trial, Thomas Pedersen, blev en del af familien – derfra gik der ikke længe, før Regitze skulle prøve sporten. Faktisk gik det så godt, at hesten i stalden blev byttet ud med en brugt trialcykel i garagen, og ridehuset blev skiftet ud med skoven i Thomas’ baghave.

Regitze kørte sit første Trial i efteråret 2016. I dag bare tre år efter har hun kørt sig ind i danmarkseliten, og ikke nok med, så er hun også helt med fremme blandt resten af Skandinaviens kvindelige trialkørere. Selv mange steder i Europa kender de til den lidt generte, men meget ihærdige trailpige fra Danmark.

I 2018 blev det til to podiepladser i den internationale klasse til EM, og i år ligger Regitze nummer 11 efter de første to afdelinger af EM. Vel at mærke i den hårde mesterskabsklasse. Herfra er fremtidens mål klart: Top-10 til EM i 2020 og medalje i EM 2021. Og så bliver 2020 nok også året, hvor der skal prøves kræfter med VM.

Alt det kommer man ikke sovende til. Fra dag 1 har Regitze fokuseret benhårdt på Trial, og er nok blandt de kørere i Danmark, der lægger flest timer i sin træning. Bare de sidste 12 måneder er der lagt over 300 timer i at køre på cyklen. Her om sommeren bruges tiden udenfor, mens det lokale fitnesscenter besøges flere gange om ugen om vinteren.

Regitze er netop blevet student, og planen er at gå all in på trialkarrieren. Hendes nyfundne arbejde tillader den nødvendige fritid til træning og løb, ligesom der hele tiden arbejdes på at skaffe sponsorer. Selvom Trial trods alt er en af de billigere former for motorsport, så er det alligevel en bekostelig affære, når der satses internationalt.

Så det bliver spændende at følge Regitzes trial-karriere de næste år. I mellemtiden kan vi få indblik i mentaliteten i sporten fra én af Regitzes trænere, der altid siger: ”Har du ikke fået et par blå mærker, oplevet frustration eller knækket noget på cyklen, så har du ikke trænet hårdt nok”.