SEC 3 – Peter Kildemand får wildcard til Vojens 10/8

Med den 29-årige fynbo Peter Kildemand til start får Danmark hele seks kørere på banen, når Vojens Speedway Center genopstår som internationalt speedwaymekka.

For fire år siden henrykkede Peter Kildemand det danske speedwaymiljø med en spektakulær grandprix sejr, da der for første gang blev kørt VM løb på CASA Arena i Horsens. En ny sejr i slovenske Krsko – året efter – skabte store forventninger til Peter Kildemand, som i forvejen var blevet U21 holdverdensmester i 2010, og senior holdverdensmester i 2014.

De seneste år har skader og modgang dog sendt Kildemand lidt tilbage i forhold til at befinde sig på speedwaysportens øverste hylde, ligesom dette års grandprix og EM-kvalifikation heller ikke bragte succes til den elegante speedwaykører, der til daglig kører for Fjelsted, svenske Vestervik og polske Gorzow.

Med det wildcard, som den polske SEC arrangør, One Sport, har udstedt, får Kildemand nu chancen for at vise sine kvaliteter frem, foran et talstærkt publikum til den store åbningsfest i Vojens og tv-seere i 71 lande.

Tjansen som banereserver, lørdag den 10. august, er givet til U21-kørerne Frederik Jakobsen og Andreas Lyager.

Danmark bliver den stærkest repræsenterede nation i årets SEC EM serien, hvor den regerende europamester Leon Madsen, tørner ud sammen med Mikkel Michelsen, Nicki Pedersen, Michael Jepsen Jensen og Anders Thomsen.

EM Feltet
1.   David Bellego, Frankrig
2.   Jaroslaw Hampel, Polen
3.   Kai Huckenbeck, Tyskland
4.   Michael Jepsen Jensen, Danmark
5.   Grigory Laguta, Rusland
6.   Robert Lambert, England
7.   Antonio Lindbäck, Sverige
8.   Leon Madsen, Danmark
9.   Mikkel Michelsen, Danmark
10. Vaclav Milik, Tjekkiet
11. Nicki Pedersen, Danmark
12. Pavel Przedpelski, Polen
13. Bartosz Smektala, Polen
14. Anders Thomsen, Danmark
15. Kasper Woryna, Polen
16. Wildcard – Peter Kildemand i Vojens

EM afdelinger
13. juli, Güstrow, Tyskland
27. juli, Torun, Polen
10. august. Vojens, Danmark
28. september, Chrozow, Polen