Sikker top-10 ved første VM-afdeling

VM i motocross er skudt i gang, hvor Thomas Kjer Olsen søndag for første gang kæmpede med i den øverste MXGP-klasse. Det blev en solid debut for danskeren, der endte med en samlet sjetteplads på dagen.

Marginalerne kan spille en afgørende rolle, når man kører mod verdens bedste motocrosskørere. Det var også tydeligt ved den første VM-afdeling i Rusland, hvor Thomas Kjer Olsen leverede en flot og stabil præstation, der sikrede ham top-10 placeringer i begge heat på dagen.

Danskeren gjorde det ikke nemt for sig selv og kom bagud i feltet fra starten i første heat. Men på bedste TKO-manér lykkedes det ham at kæmpe sig op på ottendepladsen ved niende omgang og holde placeringen til målstregen.

I andet heat kørte Thomas fortsat taktisk klogt og lå allerede på syvendepladsen efter første omgang. Et styrt i tredje omgang var heller nok til at slå danskeren ud af kurs, og han kæmpede sig tilbage på syvendepladsen indtil målstregen. Det resulterede i alt i en sjetteplads med 27 point i den samlede stilling.

Jeg er superglad med dagens resultat. Det var lidt af en ubekendt for mig her op til første løb, da jeg ikke har kørt med i denne her klasse før og da der er rigtig mange dygtige kørere. Mit mål var at komme i top-10, så at slutte på en samlet sjetteplads er helt fantastisk. Det tog lidt tid at finde mit flow i første heat, men i andet heat følte jeg mig godt tilpas på maskinen, and jeg følte mig fysisk stærk hele dagen. Jeg lavede et par fejl i andet heat, men kom stadig tilbage og sluttede som nummer syv. Dagens resultat er et godt boost for min selvtillid her tidligt i sæsonen, og vi vil fortsætte arbejdet i næste uge, fortsætte med at gøre, hvad vi gør, og så ser jeg frem til anden VM-afdeling, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Næste VM-afdeling i motocross køres søndag d. 27. juni i England.