Solid indsats ved MXGP

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Thomas Kjer Olsen har haft en svingende opstart ved VM i sin debut i MXGP-klassen. Sjette afdeling blev kørt søndag i Belgien, hvor danskeren trods udfordringer leverede solide resultater.

Thomas har længe været udfordret af en dårlig placering ved startbommen, hvilket ændrede sig ved weekendens afdeling, hvor han startede som nummer 12. Derfra kunne han følge med i toppen af det stærke felt gennem første heat, hvor han længe lå på sjettepladsen og endte på ottendepladsen.

Andet heat startede desværre uheldigt for Thomas Kjer Olsen med et styrt, hvorefter han skulle kæmpe sig tilbage gennem feltet. Det lykkedes til dels for danskeren, der endte som nummer 18, og som nu ligger på en 13. plads i den samledes VM-stilling.

– Min kørsel i dag var rigtig god og nok også det bedste, jeg har følt gennem hele året, særligt i første heat. Jeg viste, hvad jeg kan, og med en god start kan jeg være med i toppen. Jeg skal bare sætte mig selv i bedre positioner i hvert løb. I andet heat var der et styrt lige foran mig og jeg kunne ikke undvige. Så styrtede jeg en anden gang, så det var et vanskeligt heat, men jeg færdiggjorde det og fik et par point. Jeg ser frem til løbet i Letland næste weekend. Det er en af mine favoritbaner, så jeg vil arbejde på mine starter i denne uge med målet om at være med i front i begge heat, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Blandede resultater ved MX2

Bastian Bøgh Damm og Glen Meier lagde godt fra start i MX2-klassen. Her havde Glen en udmærket dag og fik hentet gode point til den samlede stilling. Bastian endte desværre i et styrt, der satte ham tilbage i første heat, mens andet heat blev en kamp om at køre sig op gennem feltet.

Mikkel Haarup kom også godt fra start og kørte overbevisende på den sandede bane, indtil et styrt bragte ham ud af hans top-10 placering. Desværre genfandt han ikke rytmen derfra og måtte kæmpe om at hente så mange point som muligt.

– Min dag var en smule op og ned. Jeg havde selvtillid op til kvalifikationen, hvor jeg viste min fart på P5 og jag havde flere gode runder. Jeg følte mig hurtig i starten og i slutningen af løbet, men jeg havde problemer med at holde min rytme i midten af løbet. Men jeg endte stadig som nummer ni. Jeg kunne ikke finde min sædvanlige kørerstil i andet heat, men jeg gav alt, jeg havde, og måtte nøjes med 14. pladsen. Jeg ville gerne opnå mere, men jeg gjorde, hvad jeg kunne. Jeg må arbejde videre herfra, og så skal det nok komme, fortæller Mikkel Haarup.

Dansernes placering i MX2:

  • 14. Mikkel Haarup 
  • 18. Bastian Bøgh Damm
  • 24. Glen Meier