Speedway of Nations optakt

Det danske landshold er klar til at køre topresultat hjem ved weekendens finale i 2021-udgaven af Speedway of Nations. Finalen bliver kørt på den engelske nationalarena for Speedway, der ligger placeret Sydøst for Manchester.

Danmark stiller med et stærkt landshold bestående af Mikkel Michelsen, Leon Madsen og U21-kører Mads Hansen, som for nyligt kørte sig til en flot sølvmedalje ved sidste afdeling af U21 VM i Tjekkiet. Landstræner Hans Nielsen ser da også gode chancer for et dansk topresultat: ”Jeg ser gode muligheder for at køre med om sejren i weekenden, vi stiller med et stærkt hold, samtidigt med at blandt andet Sverige er svækket af afbud. Som jeg ser det, er Polen, England og Australien dem vi især skal kæmpe med. De kommer alle tre med stærke kørere og derudover kører England på hjemmebane, hvilket bør være en fordel”. Netop Polen og England er også bookmakernes favoritter til at løbe med guldet.

Vejret i det nordlige England er notorisk kendt for nedbør, hvilket sagtens kan gå hen og blive et tema i weekends finale. Finalen kørers som bekendt over to dage, hvilket betyder at der er chance for at den ene dag kan aflyses ved for meget nedbør. Det betyder at man skal være klar fra start ”Vi har selvfølgelig kigget på vejrudsigten, og det ser heldigvis ud som om det bevæger sig den rigtige vej, men det er klart, vi skal være 100 procent klar fra start, hvilket jeg er sikker på vi også er” siger landstræneren. Landsholdet kommer til finalen i Manchester med et stort team af mekanikere, udstyr og hvad der ellers skal til, for at få de bedst mulige betingelser for at præstere i så stort et løb. Brexit og coronarestriktioner har gjort det yderst besværligt at køre løb i England. Det danske Speedwaylandshold har i år fået ny sponsor – entreprenøren Lars Kloster – hvilket har været en stor hjælp, særligt i forbindelse med finalen i Manchester.

Svær dansk semifinale

Danmark kommer til finalen i Manchester ovenpå en hård semifinale i Letland, hvor man først kvalificerede sig til finalen efter et sidste og afgørende kval-heat mod Amerikanerne. Det nåede at blive lige spændende nok til sidst, men i sidste ende lykkedes det at kvalificere sig, og derudover blev semifinalen brugt til at ryste teamet sammen – Hans Nielsen forklarer: ”Semifinalen var en test af gruppen, som ikke har kørt sammen i denne konstellation før. Det var en god anledning for at kørerne kunne lære hinanden bedre at kende, Mikkel (red. Michelsen) er jo ny på holdet, og han gjorde et super stykke arbejde i Letland. Det er helt naturligt at han er udtaget ovenpå et år, hvor han har gjort det godt. Leon (red. Madsen) har været en stabil og god kører for os de sidste mange år, men havde en lidt svær dag i Letland. Han havde døjet med sygdom, og har samtidig ikke været helt tilfreds med cyklens setup. Han er heldigvis helt frisk igen, og har fundet et setup han er tilfreds med – så han er helt klar til finalen.

Du kan se hvordan det danske landshold klarer sig d. 16/10 & 17/10 på Viaplay.