Sportskommission MX er klar med løbskalenderen for 2024

Kalenderen for den kommende MX-sæson er nu klar. Som altid tager vi forbehold for, at der kan opstå behov for mindre ændringer og justeringer henad vejen.

Som det er blevet meldt ud i efterårets SK-referater, er der skåret ned på antallet af afdelinger i en række løbsserier. Dette blandt andet for at give mere luft til, at klubberne kan bruge weekenderne på egne arrangementer – pokalløb, klubmesterskaber og sociale arrangementer i klubben.

DM-A-serien vil bestå af 6 afdelinger. Mini 85 Open klassen er supportklasse ved alle deres 4 afdelinger. Dame Open klassen vil være supportklasse ved 2 DM-A-afdelinger.

DM B-serien vil bestå af 4 afdelinger, og klasserne vil være B MX1, B MX2, Junior 125(B) og Mini B65/Pige Open. Ved to afdelinger kører Dame Openklassen sammen med DM B.

Når Junior 125 klassen ligesom sidste år er med ved DM B afdelingerne- og ikke ved DM A, skyldes det at B-kørerne har mulighed for at deltage på både DM B og DM A. Dermed får Junior 125(B) kørerne mulighed for at deltage i flere løb.

DM Old Boys og Old Boys C Cup vil bestå af 4 afdelinger.

Kids Cuppen er sat op til 8 afdelinger med ATK-træning i forbindelse med fire af afdelingerne.

DM Quad vil bestå af 4 afdelinger.

Landsdelsmesterskaberne består af 3 afdelinger og er tilbage ved opdelingen JM/FM (vest for Storebælt) og SM (øst for Storebælt).

Da Landsdelsmesterskaberne nu også omfatter C-klasserne med mulighed for at blive landsdelsmester som C-kører, udgår DMU C Cup Mini/Maxi. Denne erstattes af enkeltstående pokalløb for disse C-klasser. Der vil blive afholdt 4 pokalløb, heraf er 3 i kombination med ATK-træning for C-kørerne, ligesom det blev gjort i forbindelse med Mini/Maxi C Cuppen.

DM Sidevogn og DM Classic vil fortsat bestå af 5 afdelinger.

Som altid er det et puslespil at forsøge at tage hensyn til de internationale løbsserier, men fra Landstrænerens- og Team Danmarks side er der fokus på deltagelse i EM og VM. Vi har en god gruppe kørere, som skal køre EMX250, EMX65/85 og derfor er der taget hensyn til deres internationale deltagelse i placeringerne af de danske løb.

Der kan løbende komme flere pokalløb til, og vi skal gøre opmærksom på, at datoerne for de jyske pokalturneringer endnu ikke er bekræftet af de arrangerende klubber.

Når alle løbene bliver oprettet i DMU’s online løbskalender i begyndelsen af det nye år, vil man kunne søge på sin klasse og få de løb frem, som man kan deltage i. På den måde får man let et overblik over, hvor de forskellige klasser kører med.

Har du spørgsmål til løbskalenderen, er du velkommen til at kontakte DMU.

Du finder løbskalenderen i excelformat her og i pdf-format her.