Status på RR talent- og elitekørere 2023

Sæsonen er godt i gang og DMU’s talent- og elitekørere i Road Racing har haft travlt ved mange af de internationale løb.

Nedenfor kan du finde en oversigt med status på nogle af DMU’s talent- og elitekørere i Road Race.

Navn: Mathias Poulsen, 29 år

Klasse: SBK

Status på sæsonen: Det var en hård optakt til sæsonen under vintertræningen, hvor motoren på Mathias Yamaha R1 blev smadret. Men sæsonen kom i gang og de tre første løb i ESBK er overstået, hvor Mathias har holdt sig inden for top-10 i alle løbene.

Det har ikke været en drømmestart med de ønskede resultater, men med tre afdelinger igen, kan han stadig komme længere op i den samlede slutstilling.

Målsætninger: Få det bedste ud af sæsonen og forbedre placeringen i den samlede slutstilling.

Navn: Tobias Pedersen, 14 år

Klasse: SSP 300

Status på sæsonen: Sæsonen kører som planlagt med deltagelse i det svenske mesterskab i SSP 300 og målet er at vinde mesterskabet. Allerede i første løb lykkedes det da også Tobias at hente førstepladsen med over 3 sekunder ned til nummer 2.

Målsætninger: Koncentrere sig om at vinde det svenske mesterskab i 2023. Han overvejer også deltagelse i IDM i 2024.

Navn: Anton Eilersen, 13 år

Klasse: Mini

Status på sæsonen: Anton kører FIM MiniGP Germany i 2023, hvor han pt. ligger som nummer 3 i mesterskabet. Særligt race 2 på Cheb i Tjekkiet var en god oplevelse og et meget tæt løb, hvor der blev kørt virkelig hurtigt.

Lige nu er fokus på at få så meget ud af 160 klassen som muligt med ambitionen om at komme i top 5-på i år.

Målsætninger: Planen er at køre FIM MiniGP Germany færdig i 2023, og så i 2024 krydse fingre for, at de åbner en FIM GP2 klasse i Tyskland. Hvis det ikke sker, er planen at køre den i Østrig, hvor den åbnede i år.

Navn: Loke Knudsen, 16 år (Foto: Facebook)

Klasse: SuperSport 600

Status på sæsonen: Sæsonen går godt for Loke Knudsen, som kører svensk mesterskab og har gjort store fremskridt med mere fart end nogensinde. Det resulterede også i en sejr over den regerende svenske mester i år endda i regnvejr.

Målsætninger: Målet i år er en top-5 og at sætte de personligt bedste tider på Falkenberg og Karlskoga som er de to sidste afdelinger i svensk mesterskab. Der overvejes forskellige ting til næste år, men udgangspunktet er et år mere i 600-klassen.

Navn: Julius Frellsen, 15 år

Klasse: NTC

Status på sæsonen: Der har været op og nedture gennem sæsonen, men generelt er det gået godt for den unge dansker, der kører Northern Talent Cup i år. Julius ligger på en tredjeplads i den samlede stilling og haler mere og mere ind på sine nærmeste konkurrenter. Ikke mindst med en overbevisende sejr ved femte afdeling af NTC på Most-banen i Tyskland.

Målsætninger: Hente førstepladsen ved Northern Talent Cup 2023.

Navn: Anton Dahl, 16 år

Klasse: SSP 300

Status på sæsonen: Anton Dahl kører svensk mesterskab i SSP 300 i år, og det er samtidig førsteåret i Team Racing Safari. Det har været en god og meget professionel oplevelse at komme ombord på teamet med masser af hjælp og støtte. Sæsonen kører udmærket og de to første afdelinger er veloverstået med fine placeringer.

Målsætninger: Ambitionen er at ende i top-5 i år i mesterskabet og igen køre SSP 300 i det svenske mesterskab i 2024.

Navn: Simon Jespersen, 21 år (Foto: Facebook)

Klasse: Supersport 600

Status på sæsonen: Simon Jespersen skulle have kørt VM i Supersport 600 i år, men blev desværre ændret i sidste øjeblik. Ugen inden sæsonstart i ESBK, det internationale spanske mesterskab, skrev Simon til gengæld kontrakt med Dunlop, som han er meget tilfreds med. De første løb skulle han og teamet lige finde sig tilrette med de nye Dunlop dæk, og det er løbende blevet bedre og bedre, ikke mindst med en sejr i Valencia. I øjeblikket ligger Simon som samlet 3’er i ESBK, og alle i Top-5 er også VM-kørere, som kører samme omgangstider som i VM.

Målsætninger: Simon går efter en førsteplacering ved ESBK i år. I 2024 er planen at få en plads i VM Supersport 600.

Navn: Oliver Svendsen, 19 år

Klasse: SSP 300

Status på sæsonen: Oliver Svendsen har haft en god opstart på sæsonen og er meget tilfreds med sit nye team, nye maskine og ændringerne til hans setup. Oliver har koncentreret sig om IDM-serien og arbejder løbende med at forbedre sit setup for at holde sig i førergruppen.

Målsætninger: Oliver forventer at blive i førergruppen i IDM og går samtidig efter en podieplads. Det vigtigste lige nu er at fortsætte den gode performance i SSP 300-klassen.