Tag godt imod nye medlemmer

Hvordan er oplevelsen, når man starter som ny i vores klub? Det spørgsmål bør man altid stille sig selv som klubbestyrelse og selvfølgelig arbejde på, at svaret er ”En god oplevelse”.

For én ting er sikkert. En dårlig førstegangsoplevelse i ens klub kan hurtigt medføre, at nye ikke ønsker at være medlem eller blive en del af sporten.

At komme ind i nyt fællesskab er ikke nemt, uanset om man har kørt motorsport før eller er helt ny. Hver klub har sine egne traditioner, regler og måder at gøre tingene på, og al den viden er selvsagt for alle i klubben, men helt ny viden for alle nye.

Bare det at starte i en forening kan også være helt nyt. En frivillig forening er jo ikke det samme som et fitnesscenter, men en klub af medlemmer, der hjælper hinanden med praktiske ting. Der er altså også en del personer, som skal først ”lære”, hvad det vil sige at være medlem af en frivillig forening.

Det er her, I som klub kommer ind i billedet. Det er nemlig utrolig vigtigt at møde nye medlemmer, samt inddrage dem aktivt i klublivet. Det er altid en god idé at have et indledende møde/samtale, hvor man taler om forventningerne til det nye medlem i klubben. Dertil kan man som klub med fordel lave en intro-folder, hvor tingene også står beskrevet.

Næste skridt er velkomsten ude i selve klubben. Her bør man have en kontaktperson, der aftaler at mødes med det nye medlem, viser rundt og igen fortæller om klubbens regler og forventninger til frivillighed.

En oplagt tilgang er at have en velkomstambassadør eller en ”buddy-ordning”, hvor de ”erfarne” medlemmer inddrages i at lære nye op i at være medlem i jeres klub.

Her kan i lytte til DGI’s podcastepisoder om den gode velkomst af nye medlemmer Podcast 1 (varighed 17 min.) | Podcast 2 (varighed 15 min.)

DMU har en række materialer her til den gode velkomst i klubben

Dertil har DGI også en række materialer og råd til den gode velkomst

I kan også se disse videoer fra DGI, som inspiration til den dårlige og gode førstegangsoplevelse i klubben