Thomas Kjer Olsen i hård kamp ved VM Motocross i Tyskland

Søndag kørte Thomas Kjer Olsen 10. afdeling af VM Motocross i Teutschenthal i Tyskland. Thomas holder fast i sin 2. plads i den samlede VM-stilling i MX2-klassen, selvom han var udfordret i den tyske arena.

Nogle dage på kontoret er hårdere end andre, og sådan er det også, hvis man kører en VM-serie, der strækker sig over 18 afdelinger. Denne weekend var én af de mere udfordrende for Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club, men danskeren kæmpede – og tog en 4. plads på dagen med sig hjem fra Teutschenthal.

I første heat kom Thomas Kjer Olsen afsted som nr. 7. Herefter arbejdede han sig op omgang for omgang, indtil han indtog en 4. plads – en position, som han holdt resten af heatet. Spanske Jorge Prado førte hele heatet og kørte over målstregen som den første, efterfulgt af franske Tom Vialle og tyske Henry Jacobi.

I andet heat lå Thomas nr. 3 i starten efter Prado og Vialle, og han fik også overhalet Vialle. Desværre havde danskeren derefter et styrt, som kostede nogle placeringer og sendte ham ned på en 6. plads. Den blev dog konverteret til en 4. plads, inden heatet blev flaget af. Prado tog sig af heatsejren, med franske Mathys Boisrame og Tom Vialle efter sig.

Dagens top 3 blev dermed for en gangs skyld uden dansk islæt. Prado blev samlet 1’er, Vialle samlet 2’er og Boisrame samlet 3’er. Thomas Kjer Olsen blev samlet 4’er på dagen, men har dog stadig et solidt greb om 2. pladsen i den samlede VM-stilling, hvor han har 90 point ned til sin nærmeste efterfølger.

Thomas Kjer Olsen udtalte om dagen i Teutschenthal:

“En fjerdeplads var ikke det, jeg ønskede mig af denne weekend, men det er okay. I første heat kom jeg egentlig godt fra start, men på en eller anden måde mistede jeg nogle placeringer i de første sving. Jeg følte mig bare ikke tilpas og kunne ikke presse de andre kørere, som jeg gerne ville. Jeg var længe om at komme ind i heatet, så en fjerdeplads var det bedste, jeg kunne præstere. Jeg var klar til at give alt i andet heat, og det gik godt, indtil jeg væltede. Jeg mistede balancen en smule, kom på tværs af nogle spor og ramte en halmballe. Nu trækker jeg lige vejret og forbereder mig på de kommende afdelinger. Jeg føler, at første halvdel af sæsonen er gået rigtig stærkt, og nu ser jeg frem til anden halvdel. Jeg har haft nogle gode starter for nylig, så jeg har en god følelse inden de kommende afdelinger.”

Til de næste to afdelinger af VM Motocross skal kørerne til Asien – i første omgang gælder det 11. afdeling i Palembang i Indonesien d. 7. juli.

I forbindelse med VM i Teutschenthal blev der også kørt EMX250, hvor danske Bastian Bøgh Damm kørte en samlet 10. plads hjem. I EMX125 sluttede danske Magnus Smith som nr. 24.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside