Thomas Kjer Olsen jagter de bedste

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Tiende runde af VM i motocross blev kørt på Sardinien i weekenden på den sandede Riola Sardo bane. Thomas Kjer Olsen havde sine udfordringer på dagen, men viste også, at han kan følge med i toppen, selvom oddsene er imod ham.

I kvalifikationen blev Thomas nummer syv, og kort efter kvitterede danskeren med en ottendeplads i første heat. En overbevisende præstation på en svær bane, hvor Thomas viser, at han kan følge med verdenseliten, når han er i topform.

Andet heat startede desværre uheldigt for danskeren med et styrt fra begyndelsen. Det satte Thomas langt tilbage, men han kæmpede en brav kamp og kunne slutte på 13. pladsen. Det var nok til, at han kunne bryste sig af den samlede tiendeplads på dagen, mens Thomas fastholder sin 12. plads i den samlede VM-stilling.

– Det var en ret god dag for mig i dag. Banen var virkelig svær og krævende, så at slutte som samlet nummer 10 er et rigtig godt resultat and hvor jeg skal ligge. Mit første heat var rigtig godt. Der var kamp til det sidste og jeg føler, at min form hjalp mig godt på vej. Det var også tilfældet i andet heat. Jeg styrtede tidligt og blev sat langt tilbage, men hen mod slutningen kunne jeg overhale flere og endte på 13. pladsen. Det er frustrerende og sætter tanker i gang om, hvordan løbet kunne være endt, hvis jeg havde haft en god start, men sådan er sporten bare nogle gange, fortæller Thomas Kjer Olsen.