Tirsgaard brødrene fik perfekt start i Danish Superbike DM

Første afdeling af DM i Superbike og Supersport klassen blev afviklet sammen med de svenske mesterskaber på den legendariske Anderstorp bane i Sverige i et kæmpe felt med i alt 35 kørere, hvor der virkelig var meget stor fart i feltet. Der var noget skiftende vejrforhold sol, overskyet og lidt regn.

Steven og Simon Tirsgaard deltog på deres velkendte BMW S 1000 RR superbike maskiner. Der var fri træning fredag, hvilket også var tiltrængt, idet vi ikke har været på banen siden 2013.

Lørdagens samlede kvalifikation gav en 9. plads til Simon og 10. placering til Steven med tider på 1:35,2.

Senere lørdag kørtes det første løb på tørre baner, hvor der virkelig blev kæmpet om placeringerne i feltet, hvor Steven endte som nr. 7 og Simon på en 10. plads med deres bedste personlige tider på banen med 1:34,4 og 1:34,9. De 2 første i feltet var stukket af med bedste tid på 1:32,1, medens de efterfølgende lå inden for 1 sekund pr. omgang, men det kræver nogle flere træningsomgange på banen.

I det Danske Mesterskab blev Steven og Simon nr. 1 og 2, Kim Raes Jensen nr. 3, Jan Hedegaard Jensen nr. 4 og Allan Howard nr. 5.

Søndagens kvalifikation kørte enkelte omgange, hvorefter det begyndte at regne, da Steven lå som nr. 7, mens Simon ikke havde nået at køre en optimal omgang, hvilket gav en placering som nr. 17, og den regnvåde bane gav ingen mulighed på forbedring.

Søndag eftermiddag blev løb 2 afviklet for Steven med enkelte placeringskampe omkring nr. 7 for til sidst at ende på en samlet 7. plads. Simon havde virkelig fart på nede fra 17. pladsen for at ende på 8. pladsen efter Steven, men han havde ingen mulighed for at nå Steven. Omgangstiderne var generelt knap ½ sekund langsommere end løb 1.

I DM blev Steven og Simon henholdsvis nr. 1 og 2, Kim Raes Jensen på 4. pladsen, Jan Hedegaard Jensen nr. 4 og Allan Howard nr. 5.

Næste afdeling af Danish Superbike DM bliver kørt 23. – 24. august på Padborg Park sammen Super GT Danmark, der bliver kørt som et aftenløb under kunstig belysning.

  1. I løbet af den næste uge kommer der en spændende nyhed fra teamet vedrørende et kommende løb i næste måned.