TKO fastholder top-10 placering ved VM

Thomas Kjer Olsen havde en svær dag i England, da anden afdeling af VM i motocross blev kørt lørdag. Trods udfordringerne fastholder danskeren en placering i top-10 i den samlede stilling.

Der er ikke plads til mange fejl i den øverste MXGP-klasse ved VM i motocross, hvor Thomas Kjer Olsen i år har sin debutsæson. En fejl, som resulterede i et styrt i første heat, blev derfor også afgørende for danskeren, der havde håbet på at kunne gentage succesen fra første afdeling.

Ved andet heat begyndte regnen at falde hen over den britiske bane og gjorde det til en mere besværlig opgave for danskeren at hente point. Banen var en tydelig udfordring for alle kørere, og gjorde det rigtig svært at overhale. Det lykkedes dog danskeren at vende en placering som nummer 16 efter første omgang til en samlet 12. plads i andet heat, som også blev hans samlede placering på dagen.

Thomas Kjer Olsen rykker tilbage i den samlede stilling, men befinder sig stadig på en komfortabel niendeplads i det stærke MXGP-felt. Den danske kører holder fortsat modet oppe og tager læringen med sig til næste afdeling:

– Jeg har blandede følelser fra i dag. Det var ikke en katastrofe på nogen måde, men jeg havde klart højere forventninger. Jeg kom ikke frem til de bedste positioner og det kostede mig dyrt. Mit styrt i første heat kostede mig en placering i top-10 ved afdelingen, så det var meget skuffende. Tempoet var rigtig højt i dag og alle kørte med samme fart, så det var svært at overhale. Det er kun min anden afdeling i MXGP-klassen, så det var klart en lærerig oplevelse, og vi vil lave forbedringer til næste weekend, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Næste afdeling køres i Italien d. 4. juli.

VM i motocross kan ses på Discovery+