Trial DM4: Intet stopper disse kørere

Trial drejer sig om at køre over forhindringer uden at sætte sin fod på jorden både over snævre og ustadige strækninger. Derfor skal der også meget til, før kørerne stopper i et løb, og til DM’s fjerde afdeling i weekenden blev vi vidne til netop dette.

Pigen Med Kameraet var med på sidelinjen og har lavet en flot rapport og billedserie, som du kan finde her.

Trialcyklen er lettere og mindre end fx en endurocykel, og derfor får man ikke samme fart henover terrænet. Men det gør det absolut ikke mindre spændende, da man kan følge kørerne mere nøje, når de forcere strækningens udfordringer.

Til DM lå strækningen fordelt udover et stort område i en skov med krat og vildnis, og under de brede bøgeblade havde kørerne heller ikke meget lys at arbejde med.

Dertil viste det danske vejr sig fra sine lunefulde side og åbnede op for himmelen. Indtil middagstid regnede det konstant, hvilket kun gjorde det mørkere for køerne. Heldigvis klarede det op efterfølgende og solen kom frem en gang i mellem.

Regitze Toft Jensen, som mange efterhånden kender i sporten for hendes imponerende resultater, er desværre skadet for tiden. Men det afholdte hende ikke fra at besøge løbet med benskinne og højt humør. Bare fordi man ikke kan køre med, skal det ikke afholde en fra at deltage i det tætte fællesskab, som trialkørerne har indbyrdes.

På dagen kunne man også se, hvordan man hjalp hinanden med at overkomme sektionens udfordringer, samtidig med at der var plads til lave en masse sjov og ballade under og efter løbet.

Mikkel Brade Olsen og Alex Overby blev henholdsvis nr. 1 og 2 i Eliteklassen. Nogen husker måske, at Mikkel for nylig også er begyndt at køre enduro. Til DM så man også tydeligt, hvordan trial kan forbedre ens kørerevner, da Mikkel tydeligvis bruger de samme evner til at kravle op ad med cyklen ved enduro som ved trial.

Se resultaterne fra løbet her