Start til trial

Trial er en behændighedssport, hvor man på motorcykel skal gennemkøre flere sektioner i ujævnt terræn uden at sætte fødderne på jorden.

En bedømmer giver strafpoint for hver berøring af jorden, mens man kører en ad gangen i sektionerne, hvor hastighed sjældent er over 15 km/t.

Trial køres typisk i naturligt terræn, skov, marker, grusgrave eller andre steder, hvor man kan finde passende kuperet og vanskeligt terræn.

Sporten styrker din balance, motorik og opbygger ikke mindst selvtillid, der kommer af at overvinde terræn og forhindringer.

Du vil også opleve det unikke fællesskab, der binder alle sammen i sporten og ikke mindst knytter din familie tættere sammen, når man er afsted til træning og løb i de danske klubber.

Kom i gang med trial

Det er let at komme i gangmed Trial. I de fleste klubber kan du prøve en motorcykel under ordnede forhold. Og der er flere forhandlere med arrangementer, hvor nye kan prøve sporten i flere timer mod et mindre beløb.

Selvom motorsport koster lidt mere at starte til end mange andre sportsgrene, så har Trial en forholdsvis lav startudgift. Der er et stort marked for brugte trialmotorcykler, og der er noget for alle prisgrupper.

Dertil er der krav til at bruge det rigtige udstyr til sporten:

  • Hjelm
  • Støvler
  • Rygbeskytter

Medlemskab og licens

Vil du i gang med trial, skal du først meldes ind i en klub. Start med at henvende dig til en DMU-klub i nærheden og få gode råd til at anskaffe det nødvendige udstyr samt hvordan du nemmest kommer i gang.

Når du har købt et medlemskab i en klub, skal du have en licens gennem DMU. Licensen skal fornys hvert kalenderår og fungerer som et ”kørekort”. Licensen gælder samtidig som en særlig ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Som helt nyt medlem kan du købe indslusningslicens til kun 650 kr. for et helt kalender år.

Få info om at starte til trial i DMU

Indtast din email og tryk på "send", så sender vi dig nyttig information om at starte til motorsport i DMU samt information om vores begivenheder, der kunne have din interesse.

Besøg og snak med din lokale trialklub

På kortet finder du DMU’s klubber henvendt til trialkørere, hvor du kan klikke på de enkelte markeringer og se klubbernes hjemmesider. Men du kan også melde dig ind i en lokal motocrossklub i DMU og indløse licens til trial, da træning og løb oftest foregår rundt om i landet på forskellige private skovområder efter aftale med lodsejeren.

Hvis du har spørgsmål om at dyrke sporten, kan du også skrive en mail til DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk.