Turbulent VM-afdeling for danskerne

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Thomas Kjer Olsen har vist gode takter ved de seneste VM-afdelinger i motocross. Desværre var heldet ikke med danskeren i weekenden, der sluttede på en samlet 11. plads på dagen.

Forventningerne var ellers høje til Thomas Kjer Olsen, som i sidste uge leverede overbevisende resultater ved MXGP. Det tegnede også godt for danskeren i weekenden, der i kvalifikationen kørte sig til nummer syv.

Første heat endte dog med, at danskeren kolliderede med en kører i kampen om tiendepladsen. I andet heat var Thomas involveret i et styrt, og han måtte jagte det forreste felt. I begge heat kørte han sig til en 12. plads, som sikrede ham nok point til at blive i den samlede VM-stillings top-10.

– Jeg er en smule skuffet over i dag, efter hvor godt alting gik i onsdags. I sidste ende var det mine starter, som ikke var de bedste – denne her klasse er så fyldt op, at det er svært at være med i top-10’en, hvis ikke man ikke starter i front. Jeg var faktisk kortvarigt på tiendepladsen i første heat indtil jeg kollideret med en anden kører, som sendte mig tilbage på 12. pladsen. Én positiv ting, som jeg kan tage med mig fra i dag er, at jeg følte mig rigtig godt tilpas på maskinen, meget komfortabel og jeg kunne presse mig selv til det sidste i begge heat. Det har taget noget tid, men jeg føler mig virkelig selvsikker, og hvis jeg kan forbedre mine starter, så kan jeg komme tilbage feltets top-10 og tage kampen op mod de bedste kørere, fortæller Thomas Kjer Olsen.

MX2

Bastian Bøgh Damm og Mikkel Haarup havde også deres udfordringer med de tætte kampe mellem kørerne i MX2-klassen.

Bastian kommer rigtig godt fra start og ligger med helt forrest, indtil en anden kører rammer ham kort tid inde i første heat og begge styrter. Det satte danskeren langt tilbage, der kørte over målstregen som nummer 22. Bastian kunne forbedre sit resultat i andet med en 15. plads, der sikrede ham en samlet 18. plads på dagen.

Mikkel Haarup har fået bedre styr på sine starter og leverede også en overbevisende præstation ved weekendens VM-afdeling. Første heat kom danskeren langt bagud tidligt efter en påkørsel fra en anden kører, men han kunne kæmpe sig op en 14. plads. Andet heat var Mikkel mere stålsat, og med en god start lå danskeren allerede i top-10 efter anden omgang. Han kæmpede sig efterfølgende hele vejen op på femtepladsen, som sikrede ham en samlet ottendeplads på dagen.

– Jeg følte mig godt tilpas lige fra starten i dag. Vi prøvede et par ting under træningen og det gav pote. Her lavede jeg tre meget hurtige omgange inden for samme tid, som gav mig andenpladsen i kvalifikationen, og jeg lå endda på førstepladsen i et stykke tid, så jeg vidste allerede, at min fart var god. Jeg havde en OK start i første heat, men jeg blev påkørt af en anden, som satte mig udenfor top-20, frem til at jeg kunne kæmpe mig tilbage på 14. pladsen. Min kørsel var meget positiv og i de første par omgange i andet heat, holdt jeg mig uden for problemer efter en god start. Hen mod slut overhalede jeg flere for at ende på femtepladsen. Jeg havde farten i dag og forhåbentligt kan vi forbedre endnu mere næste weekend i Mantova, fortæller Mikkel Haarup.