Til Speedway
Til forside

Udmelding fra Formanden i SK Speedway, Erik Vinther

Det er efterhånden ikke gået manges næste forbi, at semifinalen i DM 85cc er blevet aflyst grundet manglende tilmeldinger.

Det har nu kastet en lang række reaktioner af sig på bl.a. Facebook, som jeg meget gerne vil adressere.

Først lad mig slå fast, hvad der er op og ned i beslutningen. Fristen for tilmelding var d. 4/4 og man har i Sportskommissionen (SK) også aktivt forsøgt at finde nok tilmeldinger. Dette kunne ikke lade sig gøre, og vi står nu længe efter fristen uden fuld bemanding af kørere til løbet.

I SK har vi en klar holdning til, at vores DM-løb skal afholdes med fuld kørerbemanding, og da dette ikke kunne lade sig gøre her længe efter fristen, blev det besluttet at aflyse løbet.

Vi er meget bevidste om, at man i sporten gerne vil lave undtagelser for mange ting, men det er ikke den linje, som vi i SK ønsker at følge. For selvom, det altid vil gå udover nogen, når vi håndhæver reglerne, så vil det oftest være for det fælles bedste.

Som kører, forældre og klubber er det vigtigt at vide, at ”regler er regler”, og på den måde undgår vi også, at andre føler sig snydt, fordi nogen får positiv særbehandling.

I SK Speedway følger og håndhæver vi reglerne, og det skal der aldrig være tvivl om. Ellers mener vi ikke, at sporten kan trives og udvikles positivt.

Dertil vil jeg meget gerne italesætte den tone, som alt for ofte blusser op på Facebook.

Jeg tror desværre mange i debattens hede glemmer, at SK består af frivillige, der brænder for at skabe de bedst mulige vilkår for sporten.

Dette indebærer naturligvis også at træffe nogle upopulære beslutninger, men når tonen virkelig stikker af, har vi set tidligere, hvordan det er med til at slukke for lysten til at sidde i SK.

Og hvis der ikke er en dedikeret SK til at lave en stor del af arbejdet gennem sæsonen sammen med klubberne, er det kun med til at skabe tilbagegang for sporten.

Derfor står vi i SK også gerne til rådighed på mail og telefon ved spørgsmål, men vi ønsker ikke at svare gennem forskellige facebookgrupper, både dag og nat, hvor debatten desværre hurtigt løber af sporet.

Lad mig til sidst sige, at vi naturligvis lytter til de ønsker, der opstår i kølvandet på debatter, som vi netop har haft. Derfor har vi besluttet at kommunikere mere aktivt med månedlige nyheder om løbstilmelding, som vi også håber, at klubberne vil dele: dmusport.dk/husk-loebstilmeldingen-i-speedway/

På den måde kan vi forhåbentligt få flere ud at køre og skabe fremdrift for speedway.

Mvh
Erik Vinther
Formand SK Speedway