Udmelding om forbund, atleter m.m. fra Rusland og Belarus

Det internationale motorforbund FIM har 5. marts afholdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde og fordømmer den russiske invasion af Ukraine.

Det er i den forbindelse blevet besluttet omgående at indføre følgende restriktioner i FIM:

  • Det russiske motorsportsforbund (MFR) samt det belarusiske motorsportsforbund (BFMS) får suspenderet udstedelsen af FIM licenser og ligeledes bliver allerede udstedte FIM licenser til forbundene suspenderet. Dertil bliver personer fra MFR og BFMS, med funktion som official eller en funktion i kommissioner som medlemmer/eksperter/repræsentanter for FIM, suspenderet. Dette betyder, at russiske og belarusiske teams, kørere og officials ikke kan deltage i nogle af FIM’s events og aktiviteter.
  • Der følger yderligere aflysning samt suspension for registreringen af alle FIM events, såsom FIM International Meetings, FIM verdensmesterskaber og FIM prisuddelinger, der finder sted i Rusland, Belarus og Ukraine, og om muligt, bliver disse events flyttet til andre nationer.
  • FIM aktiviteter herunder seminarer, kommissionsmøder, træningslejre, der finder sted i Rusland, Belarus eller Ukraine, afbrydes ligeledes.

I Danmarks Motor Union bakker vi op om restriktionerne fra FIM i forbindelse vores sportslige aktiviteter.
Konsekvensen er, at er al idrætslig samkvem mellem DMU og både Rusland såvel Belarus stoppes fra dags dato.