VM-medalje i sigte: Keller leverer stabile resultater

Kina var værtsland for tredje afdeling af Aquabike VM-serien d. 10.-13. oktober under Haier Grand Prix i byen Qingdao med ca. 7 millioner indbyggere. Her missede Anders Keller måske podiepladserne, men han kom et skridt tættere på at sikre endnu en dansk VM-medalje i motorsport-sæsonen.

Både Anders Keller og Mads Koch Hansen var med i SKI GP1 klassen, hvor Anders havde en lidt blandet weekend. Under træningen var der problemer med skien, og hans team måtte arbejde ud på de sene aftentimer for at få den op at køre igen. Det hårde arbejde bar heldigvis frugt, og Anders kunne stille til start om morgenen.

Anders fik også en udmærket start i første heat, men danskerens uheld fortsatte desværre med et ødelagt styrekabel, der satte ham ud af løbet, så han blot kunne se størstedelen af feltet sejle forbi ham.

Anden heat var en helt anden historie. Her præsterede Anders sit bedste resultat for et enkeltstående heat under VM-serien og blev nummer to lige efter verdens-etteren Kevin Reiterer.

I sidste heat leverede Anders en solid femteplads, men desværre var det lige nøjagtigt ikke nok til at komme på podiet. Anders ender på en samlet femteplads i Qingdao, kun ét point fra tredjepladsen, og han er nu utrolig tæt på den samlede tredjeplads i VM-serien, der afgøres i december i Sharjar.

Mads Koch Hansen er startet op i GP1 klassen i år, og det er tydeligt, at han vokser med opgaven. Under afdelingen i Qingdao tager han ikke bare nogle fantastiske starter, men leverer også stabile resultater med en 12. og 9. plads. En flot præstation i det stærke felt, og det bliver spændende at følge hans udvikling fremadrettet.

Danmark var også repræsenteret i GP1 Runabout klassen, hvor Martin Al Haj har kæmpet lidt med nerverne i de tidligere Grand Prix’er – men under afdelingen i Kina så det ud til, at han fik bedre styr på dem, da han leverede sit hidtil bedste resultat med en 20. plads.

I samme klasse fortsatte Rasmus Koch Hansen sit lidt uheldige år. I første heat gik der en slange af motoren, og i andet heat fulgte et sammenstød med en konkurrent med 110km/t. Heldigvis kom ingen af de to kørere til skade.

Rasmus endte på en samlet 21. plads i Qingdao; et personligt skuffende resultat ved årets VM-serie, som gør, at han nu er i gang med tænke over forbedringer til næste sæson.