Til Motocross
Til forside

Mikkel Haarup overvinder skade og sikrer ottendeplads ved MXGP i Italien

Foto: MXGP.com

Lombardia, Italien – Mikkel Haarup viste bemærkelsesværdig udholdenhed ved MXGP i Italien, hvor han sikrede sig en imponerende ottendeplads trods en skade i højre knæ under kvalifikationen ved mesterskabets 10. runde. Den danske kører, som i øjeblikket ligger nummer seks i FIM MX2 Motocross World Championship, viste beslutsomhed og dygtighed i begge løb i weekenden.

Udfordrende forhold og restitution

Weekenden bød på kontrasterende vejrforhold på Lombardia-banen. Lørdagens kraftige regn gjorde banen til en udfordrende mudderbane, mens søndagens solskin tørrede banen ud og gav næsten perfekte raceforhold.

For at håndtere sin skade valgte Haarup at springe opvarmningssessionen over søndag, hvilket gav ham ekstra restitutionstid inden det første løb. På grund af sin lave kvalifikationsposition startede den 22-årige fra en ydre startposition, men arbejdede sig hurtigt frem i feltet. På fjerde omgang havde han brudt ind i top 10 og sluttede til sidst som nummer otte efter en hård kamp med serieføreren Kay de Wolf.

Stærk præstation i andet løb

I det andet løb udnyttede Haarup kraften fra sin TF 250-X og fik en markant bedre start, hvilket placerede ham lige uden for top fem. Gennem løbet holdt han en stærk pace og lå som nummer seks, inden han faldt til syvendepladsen på omgang 10. Hans konstante præstation sikrede ham en samlet ottendeplads for eventet.

Mesterskabsstilling og kommende udfordringer

Med 10 af de 20 runder gennemført er MX2 World Championship nået halvvejs. Haarups præstation i Italien styrker hans sjetteplads i mesterskabet. Næste punkt på dagsordenen for Haarup og Monster Energy Triumph Racing-holdet er to på hinanden følgende events i Indonesien, efterfulgt af MXGP i Tjekkiet den 20.-21. juli.

Haarups tanker og fremtidige mål

Haarup reflekterede over weekenden og udtrykte sit ønske om at fortsætte med at forbedre sig. “Vi er nu halvvejs gennem sæsonen med dette GP i Italien overstået. Jeg fik nogle hårde slag i et styrt lørdag, men jeg formåede at vende det til noget positivt søndag. Selvom jeg måtte starte yderst, var mine starter fantastiske, og jeg kunne kæmpe for gode point. Jeg føler, at min kørsel var rigtig god, og næste gang vil jeg fokusere på at blive på to hjul for at komme tilbage på podiet,” udtalte han.