Til Road Race
Til forside

Julius Frellsen på sponsorjagt

Af Steen Pedersen

Et godt samarbejde mellem Roskilde Racing Center og Morten Christensen (far til Porsche fabrikskører Michael Christensen) endte op i et fantastisk event fredag 27. september på den 1250 meter lange internationale kart-bane ved Roskilde Lufthavn.

Eventet var lavet til fordel for indsamling af hårdt trængte sponsor-kroner til Julius Frellsens fortsatte RR-karriere, der bl.a. har ført til Julius’ flytning til Spanien i en campingvogn, hvorfra karrieren nu byder på skarp og daglig træning enten fysisk eller på raceren.

Samarbejdet var kommet i stand på foranledning af Morten, der i godt et år har kendt til Julius’ racerkarriere. Lidt af en tilfældighed, at Michael Christensens forældre støder på Julius til sidste års Store Heddinge ”by night”, hvor alskens lokale happenings foregår i den stevnske ”hovedstad”.

Michaels forældre Morten og Birgitte kender gennem sønnens gokart karriere alt til det hårde arbejde med konstant at skulle finde penge til motorsport. Sympatien for Julius og hans familie blev den aften grundlagt med noget info om den lidt anderledes 2-hjuls sport i modsætning til racing på 4 hjul, som altid har været Michaels merit.

Om nogen kender Morten og Birgitte til det konstante pres om at finde penge til en dyr sport, så den aften blev de enige om at hjælpe Julius med bl.a. sponsorsøgning. Således endte vi på en kold og blæsende regnvejrsdag på Roskilde Racing Center til et Mini Le Mans på 90 minutter. 20 gokarts blev ”solgt” til forskellige interessenter i Julius’ sport. Alt overskud gik direkte til Julius, så mon ikke han nu kan få råd til varme i campingvognen til vinter og måske lidt sukker på havregrynene..?

Trods det særdeles udfordrende vejr var der ingen nedadvendte mundvige at spore i det store felt. Nok en 70-80 kørere og supportere var mødt op til konceptet, der bestod i 2-4 mand pr kart med skift ca hvert kvarter, så man kunne komme i pit og få varme i de kolde og våde fingre.

Der viste sig at være enorm forskel på kørernes evner, da enkelte nærmest ikke havde prøvet en gokart før, og da slet ikke i regnvejr på slicks. De dermed lidt nervøse miner inden starten var væk efter første stint. Der hørtes i pitten talrige sjove bemærkninger: ”Hold kæ.. hvor er det sjovt”. ”Er du gal hvor er det glat, jeg skrider hele tiden”. ”Det er vildt glat, men megasjovt”. ’’Nøøj hvor jeg fryser på fingrene, men det er det værd”…., og så videre.

Som nævnt var udfordringerne store og evnerne meget forskellige. Der skete da også nogle sammenstød, når talentet blev udfordret og man pludselig stod på tværs af banen. Og ja enkelte gik vist hjem med lidt ømhed hist og her i deres kroppe, som vel spændte i alder fra 14-15 år til over 60. Men sådan er sport.

4/5 dele af Julius’ familie var på banen til stor fornøjelse og endda med tid til et par gode skud fotos oveni. Julius udtrykte kort efter eventet sin store taknemmelighed for ”bagmændenes” kæmpearbejde for hans videre kamp i den hårde Road Racing sport. Også en meget stor tak til alle de mange firmaer og interessenter, som ”købte” gokarts til racet.

På denne eftermiddag var der kun var vindere, idet alle kom i mål. Det handlede i dette tilfælde heller ikke om at vinde, men om at skaffe flere brikker til en Road Racing sæsons store økonomiske puslespil. Dog må jeg sige, at stor entusiasme blev lagt for dagen mht. at skaffe sig løbets hurtigste omgangstid.

Hent kanon var det, at Morten og Birgitte også havde sørget for den bedste pølsevogn med den skrappeste og hurtigste pølse-mutter. Hun var garant for, at der under hele løbet ikke befandt sig sultne kørere på banen. Heller ingen gik sultne hjem efter den dejlige racing-eftermiddag.

Vi glæder os hermed til at følge Julius’ racerkarriere i 2025 og ikke mindst de første 3 dage af oktober 24, hvor der skal kæmpes om at få en efterspurgt plads i næste års Red Bull Rookies Cup.