Dansker fik kamp til stregen i SSP300

Oliver Svendsen havde sin sæsonstart i det internationale tyske mesterskab (IDM) SuperSport 300 på den tyske bane Sachsenring i foregående weekenden.

Til sæson 2023 har Oliver skrevet kontrakt med det belgiske B.ART Racing team, hvor han fik mulighed for deltage i det internationale tyske mesterskab (IDM) SuperSport 300.

Det var selvfølgelig med stor spænding, at det danske team ankom til første IDM-afdeling, og ikke mindst at vi fik lov til at møde det nye team.

Ved weekendens første tidskvalifikation om lørdagen og med rekorddeltagelse af 7 kørere fra SuperSport 300 direkte fra verdensmesterskab blev det tydeligt, at konkurrence ville blive ekstrem hård.

Efter weekendens anden tidskvalifikation var en startplacering som nummer 16 ud af det 33 kørere store felt ikke det, Oliver Svendsen og hans team havde håbet på, men dog stadig med tilfredshed for fremgangen som teamet- og Oliver viste.

I weekendens første løb kom Oliver godt med fra start, og det store felt blev hurtigt delt i flere grupper.

Første gruppe bestod af de 7 verdensmesterskabs-kørere og næste gruppe, hvor Oliver befandt sig, bestod blandt andet af sidste års IDM mesterskabsvindere.

Efter et tæt race, hvor Oliver flere gange havde ført gruppen, blev kampen om 8. pladsen afgjort i sidste sving. Oliver og en modstander stødte i kampens hede uheldigvis sammen, og selvom det lykkedes Oliver at holde cyklen på hjulene, var modkøreren desværre ikke lige så heldig og styrtede, heldigvis uden skader.

Oliver måtte tage til takke med en 12. plads i årets første løb med ca. 16 sekunder op til vinderen.

Hændelsen i sidste sving fik dog desværre store konsekvenser for weekendens andet løb. Løbsledelsen valgte at tildele Oliver et ”long-lap” som straf for hændelsen, som vil give Oliver et betydeligt tidstab i løbet om søndagen.

Weekendens andet løb blev en gentagelse, da feltet hurtigt blev opdelt i grupper, og igen med frontgruppen bestående af verdensmesterskabs-kørerne.

Efter Oliver havde taget sin straf, befandt han sig desværre i løbets tredje gruppe, hvilket gjorde det meget svært for ham at kæmpe sig op til de forankørende, så han måtte tage sig til takke med en lettere skuffende 16. plads.

– Selvfølgelig havde jeg håbet på en top-10-placeringer, men jeg må også indrømme, at feltet aldrig har været så hårdt. Til gengæld giver det mig en fantastisk mulighed for at måle mig og lære fra verdenseliten, så der skal bare presses på, så skal resultaterne nok komme, fortæller Oliver Svendsen.

Næste gang at Oliver skal på cyklen igen bliver til Classic TT – Ring Djursland & Classic Motor Event Ebeltoft i den kommende weekend på sin Kawasaki ZX-6R i SuperSport 600.