Julius Frellsen til anden afdeling af NTC

Anden afdeling af Northern Talent Cup (NTC) forgik på Sachsenring i Tyskland. Der ventede Julius Frellsen en meget kuperet bane med en del skjulte sving, som både gjorde den spændende og svær at køre på.

Om fredagen var der to frie træninger på 25 minutter hver. Her arbejdede Julius med at finde linjerne på banen samt den rigtige gearing. Derefter var der den første qualifying.

Julius satte den hurtigste tid i 9. omgang, og herefter satte han jagten ind på at slå den, hvilket også blev tilfældet på 16. og sidste omgang Dette gav ekstra blod på tanden, da det viste, at der var mere fart at finde på banen.

Om lørdagen blev anden qualifying kørt, hvor Julius endte på en fjerdeplads og dermed en plads som første kører i række 2 til start.

Da starten gik, holdt Julius sin fjerdeplads gennem det første sving. Efter nogle omgange kom så et større styrt med fire kørere, hvorefter en af cyklerne samt en masse sten lå på banen. Løbet blev flaget rødt og alle kørere kørte i pit.

Da banen blev klar igen, blev resten af løbet afviklet, dog var der kun tid til otte omgange.

Julius lå på tredjepladsen én omgang før det røde flag, og derfor startede han som han nummer tre, da løbet blev genoptaget. Løbet var nu blevet til et sprint med alt, hvad det indebærer, hvor Julius fik en fortjent andenplads.

Om søndagen blev der kun afviklet race, og Julius var meget opsat på at gøre sit allerbedste.

Der blev presset hårdt på i løbet, og der var et grimt styrt i første sving lige foran Julius. Dette påvirkede Julius’ tro på grebet på sit baghjul, og derfor faldt han lidt tilbage i placeringerne efter det.

Han kæmpede sig dog op på en flot tredjeplads til slut, men var lidt skuffet over, at han ikke kunne finde farten på cyklen tidligere. Alt i alt dog stor tilfredshed hos både den unge dansker og hans team med to podiepladser i de to løb.

Julius ligger nu samlet nummer fire, kun tre point fra den samlede tredjeplads, som han satser på at hente på Oschersleben om tre uger.