De nominerede til Årets Frivillig 2023

Frivillige og deres indsats er en uundværlig del af DMU, og de frivillige i både klubberne såvel som hele organisationen betyder alt for sporten.

På DMU’s Repræsentantskabsmøde uddeles derfor hvert år prisen som Åres Frivillig blandt dem, der har ydet en ekstra stor frivillig indsats. De nominerede er indstillet af klubberne og fortjener et ekstra stort tak for deres indsats i motorsporten.

Du kan læse alle nomineringer nedenfor, som en jury vil gå i gennem for at finde den person, der i år løber med titlen som Årets Frivillig.

Heidi Maria Loll Winberg

Heidi Lolls betydning for speedway er intet mindre end bemærkelsesværdig. Hendes centrale rolle i implementeringen af 500R i Danmark understreger hendes visionære tilgang og hendes engagement i at udvikle sporten, så den bliver mere tilgængelig og sjov for alle. Dette initiativ har været afgørende for at åbne sporten for nye talenter og sikre en bredere appel.

Det var Heidi, som var den eneste grund til, at Odin-banen overlevede kritiske tider. Hendes urokkelige dedikation og innovative tilgang var drivkraften bag genåbningen af banen, hvilket ikke alene reddede et vigtigt kulturelt aktiv, men også bevarede en vital platform for sportens udvikling og udbredelse.

Udover hendes tekniske og strategiske bidrag til motorsporten, har Heidi som kassér i klubben vist en usædvanlig evne til at gå ud over det forventede. Hendes arbejde har ikke kun omhandlet det administrative, men også skabelsen af en levende og indbydende klubatmosfære.

Hendes evne til at møde medlemmer og gæster med et smil og godt humør har været fundamentet for et miljø, hvor dejlig samvær og nye ideer ikke bare er mulige, men trives. Heidi er desuden en sand mester i at passe kiosken, hvilket understøtter det sociale samvær og fællesskab i klubben. Dette aspekt af hendes arbejde, kombineret med hendes bidrag til 500R-implementeringen og genåbningen af Odin-banen, viser hendes omfattende indflydelse på speedway sporten.

Heidis uvurderlige bidrag til sporten og klubben, fra at fremme tekniske innovationer til at nære et positivt og inkluderende fællesskab, gør hende til en ideel modtager af denne anerkendelsen. Hendes konstante stræben efter at introducere nye ideer og tiltag har sikret sportens fortsatte vækst og relevans.

Derfor står det klart, at Heidi Loll med sin dedikation, vision og kærlighed til speedway, er en sand fortjener af denne ære, som en anerkendelse af hendes ekstraordinære bidrag til motorsporten i Danmark.

Casper Alstoft

Casper gør en stor forskel både for BSMK, for klubmedlemmer og for MotoCross-sporten generelt. Som formand for Ballerup Skovlunde MotoCross Klub lægger han et stort arbejde i bestyrelsen for at skabe en god klub.

En Klub hvor der er hyggelig og god stemning. Casper har været primusmotor for at forbedre sikkerheden på banen. Casper har skaffet sponsorater så BSMK har fået el-crossere i flere størrelser som prøvemaskiner. El-crosser gør det nemt at skrue ned for effekten så det passer til de nye børn og de kan gå hjem med en succesoplevelse af at køre MotoCross.

Ud over el-crosserne er en gevinst for det lokale miljø, så har Casper også skubbet på reducere miljøbelastningen lav-energi-belysning på banen og ved at bruge regnvand til banevanding.

Casper har organiseret reklame via Facebook (med støtte fra DMU) for at udbrede kendskab til MotoCross og tiltrække børn som gerne vil prøve MotoCross.

Ud over al dette så hjælper Casper gerne andre forældre/børn i klubben med at servicere/reparer deres crosser. Jeg vil gerne indstille Casper til Årets frivillig som tak for al det frivillige arbejde han lægger og al den gode energi han spreder i klubben.

Christian Krede Andersen

Vi i Slangerup Speedway Klub, vil gerne nominere Christian Krede Andersen (Krede) til årets frivillig pris.

Det vil vi, fordi vi i klubben, har stor gavn og glæde af Kredes hjælp, råd og vejledning.

Krede er ikke bleg for at kigge forbi til træning og give de unge kører gode tips og tricks til både kørsel og opsætning af cyklerne, til stor gælde for både børn og forældre.

Krede har været en del af speedway-verdenen i mange år og har mange gode guldkorn, som han glædeligt deler ud af. Derudover er Krede enormt dygtig til banepleje og lærer gerne fra sig.

Krede er også som oftest at finde til vores Liga-løb, hvor han hjælper med alt mellem himmel og jord.

Kredes indsats fortjener i den grad også en frivillig pris.

Brian Jakobsen

Brian leverer en utrættelig indsats på flere områder i DMU, og er et kæmpe aktiv i baglandet hos hele to klubber.

Brian Jakobsen er aktiv som bestyrelsesmedlem og baneformand i Svebølle Motocross Klub, hvor han igennem to store baneombygninger, samt almindeligt vedligehold, har kørt ufatteligt mange timer i både traktor og gravemaskine.

Faktisk er det nok ham, der har kørt flest omgange på klubbens bane, men langtfra alle sammen er på en crossmaskine, og der er brugt enormt mange arbejdstimer på specielt de to ombygninger.

Derudover har Brian også mekaniske færdigheder, som gør, at det er ham der står for vedligeholdelse og reparation af klubbens maskiner.

Vestssjællands Microcross Klub har ligeledes glæde af Brian Jakobsen, da han har rollen som kasserer hos VMCK.

I DMU er Brian en del af det team der syner baner på Sjælland, og hjælper derfor også resten af Motocross Danmark.

Brian Jakobsen er i også tidstager, og det er oftest ham der sidder i tællerhuset ved store som små løb.

Sidst men ikke mindst har Brian Jakobsen bragt sine to drenge med ind i sporten, og familien har dermed tre aktive kørere.

Morten Juel Rasmussen

Morten har i mange år været ham, man gik til, når det drejede om MX i FMS. Især hans indsats i forbindelse med opstart af den nye bane er værdsat.

Han styrer arbejdsdage, banevedligeholdelse, så banen står skarpt til træninger og en masse andet til gavn for klubben. Alt dette i samarbejde med den øvrige bestyrelse.

Henrik Jensen

Efter mange års arbejde som Formand i Holstebro Speedway Klub, og på trods af en kommune der ikke vil samarbejde, har Henrik gang på gang vist, at det kan gøres uden deres hjælp

Vi fik hul i taget sidste år og nu inden weekenden er omme, er der helt nyt tag på hele klubhuset.

Han har præsteret at rejse klubben igen efter 2 konkurser af ligaen og nu er vi ved at puste godt liv i mini-løbene også, som sidste gang blev kørt var kun med nybegyndere, hvor den “bedste tid” var helt oppe på et par 80 sekunder, så det var virkelig nye.

Han er ikke bange for at få beskidte fingre og trækker gerne læsset med de få, men rå frivillige, vi har i klubben

Flere kørere kommer og siger direkte, at de føler sig hjemme, når de til træning, fordi hans motto er “vi er en stor familie”. Han er ikke for hævet til at tale med nogen og er meget jordnær..

Selv om det er landsholdstræning eller en bette dreng fra Holland, der så gerne vil køre på en dansk bane, står han med åbne arme, og er meget fleksibel og løsningsorienteret.

Han kæmper gerne en kamp for retfærdighed, men går også ind for samarbejde.

Han står aldrig forrest og skal have anerkendelse, som formand. Næh anderkendelse lader han gerne andre få. Han ved, at de som skal vide, hvem der står bag ved det.

Så hvis der er én, der kæmper for Holstebro speedway klub, så er han manden og det har han gjort de sidste 8 år.

Pia Stenger Nordmand 

Pia har været frivillig i mange mange år, helt tilbage fra 1999/200, hvor hun også begyndte at køre. Pia blev valgt ind i bestyrelsen i Kejserdalen i 2001, og har været kørerepræsentant, bestyrelsesmedlem, kassere, næstformand, og fanebærer.

Pia har altid trådt til der hvor der manglede, men aldrig råbt højest og selv haft brug for at stå i spidsen. Hun vil gerne hjælpe, hvor hun kan, og prøver at skabe rammerne for bredden og især for børnene.

I 2017 kom Pia således også med i Melby Micro Cross Clubs bestyrelse og da formanden her skulle videre overtog Pia officielt posten i 2021 og har haft den frem til nu hvor stafetten gives videre. MMCC blev i 2022 kåret som årets forening i Halsnæs, dette på baggrund af det solide arbejde Pia igennem flere år har lagt i den lille klub.

I 2019 kom Pia også ind i SK, igen med tilgangen om at hjælpe, der hvor der hjælpes kan, men også med et fokus på de mindre sportsgrene som sidevogn, dame og micro.

Som medlem af SK blev Pia også stævneleder og dette er blevet aktivt brugt både i Melby og på Kejserdalen samt på Bornholm, hvor der i 2022 var akut brug for en stævneleder og Pia sprang til.

Også i 2023 kunne Bornholmerne bruge en stævneleder så den fungerende stævneleder kunne deltage i et par heat selv. Det fungerede med tæt samarbejde og dialog dagen igennem, men dagen var desværre tragisk, da flere kørere styrtende alvorlig, og alles Jørgen Bitsch styrtede også. Et styrt der kostede ham livet og påvirkede dem, der var tilstede dybt.

Uden Jørgen tilstede i klubben har Pia og Rasmus også overtaget formandsposterne i Kejserdalen som Jørgen besad og sammen med bestyrelsen og hele klubben gik hverdagen videre med klubmesterskaber, klubfest og planlægning af 2024.

Som om ovenstående ikke er nok, uddannede Pia sig også som tidstager og bruger det primært i Kejserdalen og på Melby men hjælper også gerne på Bornholm eller til Kids cup hvor der kan være brug for sparring når reglementet ikke lige minder om det man er vant til fra de store maskiner. 

For at nævne det uselviske i Pia kan også lige nævnes, at hun samlede input fra alle microer i efteråret da der var meldt ændringer ind fra SK som micro ikke var enige i.

Pias børn skal ikke længere køre micro og hun kunne være ligeglad, men det ligger hende på sinde at skabe de bedste rammer for dem, der er i sporten og oplever den på nærmeste hånd, og ikke blot for dem, som var der for 5 eller 10 år siden. Det er dem, der er der lige nu, som skal høres, også selvom de ikke kender DMU og alle strukturerne endnu.

Så bare sådan helt generelt – Pia er en éner for sporten og giver altid en hånd, hvor og når hun kan, og 2023 har været et helt ekstraordinært år med store tab for sporten, men en cross-hverdag, der går videre. 

Pia nomineres nu, da hun træder af som formand for at få lidt mere tid til familie. Pia selv forventer dog selv stadig at være bestyrelsesmedlem og fanebærer, tidstager og stævneleder. Pia elsker sporten og dem, der dyrker den, hun er frivillig helt ind i hjertet.

Henning Madsen

Henning Madsen fra Silkeborg Speedway Klub kunne som +70 årig have gået på pension for mange år siden, men arbejder endnu, mens speedway er stor del af hans liv.

Henning har været med i sporten i rigtig mange år, og alle hans knægte har kørt speedway. Han er fast inventar på banen i Silkeborg og har de sidste mange år gjort meget for at skabe et miljø for børn i micro og 85cc klassen. Men også i 500cc.

Han har gjort alt for at skaffe nye til sporten, hvor han blandt andet har købt en masse udstyr og cykler til børn, som han trolig kommer ud på banen med til hver træning.

Rigtig mange børn og forældre i Midtjylland kender og ved hvem Henning er. Da han på en eller anden måde har været i kontakt med dem i deres opstart med speedway.

Jeg personligt mødte Henning som en af de første i speedway sporten, da jeg startede med at kører speedway tilbage i 1982.

Henning ånder og lever for sporten, og har altid gjort det. Hans største ønske er blot, at alle de børn, der ønsker at kører speedway skal have muligheden. En smuk tanke.

Han kører gerne til Holstebro, Randers, Brovst eller Herning speedway klub med en cykel, hvis der står et barn der mangler.

Derfor bør Henning kåres til Årets frivillig.

Han fortjener det om nogen.

Jens Etlar Filt

Vi i Slangerup Speedway Klub, vil gerne nominere Jens Etlar Filt til årets frivillig pris.

Jens er definitionen af en dedikeret frivillig ildsjæl. Jens er den første til at melde sig på banen, når der er brug for hjælp.

Det gælder også med mht. bane pleje, Liga-løb eller hvis der er noget der skal fikses. Når man er en klub, der afholder store løb af den ene eller anden karakter, så er der altid noget praktisk, som skal fikses. Jens er der også med det samme, hvis der er brug for hjælp til kørernes maskiner eller hvis nogen står i en knibe med en reservedel, slæbesko eller hvad det nu skulle være.

Faktisk er Jens generelt bare virkelig hjælpsom og vi er glade for, han er en del, af netop vores klub.

Derudover, er Jens en super god træner for vores Micro-kørere og går op i det, så hele klubben, kan mærke hvor stolt han er, når børnene har været ude og køre løb.

Det må man kalde dedikation og det fortjener årets frivillig pris.