Det Svenske Speedway Grandprix 2019

Madsen stadig i VM-front trods svær aften

Årets 4. VM-afdeling – ud af 10 – bød på en skærpelse af VM-stillingen, hvor danske Leon Madsen trods kun syv vundne point, stadig er med i toppen. Niels Kr. Iversen nåede semifinalen, hvor han desværre endte i slaggerne efter et solostyrt.

Russiske Emil Saytfudinov vandt sin første grandprix-sejr i seks år, og nu føres VM-stillingen af en trio bestående af Leon Madsen, polske Patryk Dudek og Saytfudinov, der alle har 47 point.

Leon Madsen startede med en heatsejr på den tunge og svære bane i Hallstavik, nord for Stockholm, mens de tre næste starter kun udløste ét enkelt point.

– Jeg skulle allerede have skiftet cykel midt i løbet, men var i tvivl om det var det rigtige at gøre. Men når det er sagt, er jeg lykkelig over at slippe fra Sverige og et vanskeligt grandprix og stadig føre VM-serien, sagde Leon Madsen til DMU kort efter løbet.

Og netop skiftet til en ny cykel gav pote for Leon Madsen, der vandt sit sidste heat foran VM-rivalerne Patryk Dudek og Bartosz Zmarzlik. Danskeren indkasserede i alt syv point, hvilket ikke var nok til videre avancement, men dog stærkt medvirkende til jævnbyrdigheden i den samlede stilling.

Niels Kr. Iversen scorede otte point i de indledende heats, og var klar til semifinale, hvor han blev fældet i første sving. Han fik omstart sammen med sine tre konkurrenter, og lå på en solid andenplads, inden en solofejl sendte ham i slaggerne igen – og dermed ud af løbet.

– Det var min egen fejl og ærgerligt, for jeg kunne sagtens se finalen og måske en podieplacering for mig. Men der er fremgang at spore, og det er simpelthen det vigtigste efter min sløje aften i Prag for 14 dage siden. Jeg føler, at vi nærmer os noget af det rigtige, og det giver selvtillid inden Par VM om 14 dage i Rusland, sagde Niels Kr. Iversen, der netop har Leon Madsen som makker i Rusland.
Med fra sidelinjen var også landstræner Hans Nielsen.

– Det var godt at se Iversen rejse sig igen efter Prag. Og så nød jeg virkeligt Madsen i heat 17, hvor han slog Dudek og Zmarzlik, så alt i alt var det en fin aften for danskerne på en svær bane i Sverige, lyder den samlede vurdering fra den danske landstræner til DMU.