DM-sejr til Oliver Svendsen og deltagelse i IDM

Weekenden den 18.-19. juni blev anden afdeling af Danmarks Mesterskabet i Supersport 600 afholdt på Padborg Park, hvor Oliver deltog på sin Kawasaki ZX6R i klassen.

Dette var Olivers første løb i 600-klassen, så det var selvfølgelig med spænding og glæde, at Låsby teamet havde muligheden for at deltage i et dansk løb.

Supersport 600-klassen kører sammen med bl.a. Superbike-klassen, som er større og hurtigere maskiner. Så Oliver skulle virkelig give fuld gas, hvis han skulle have håb om at følge med i toppen generelt.

I begge weekendens races lykkedes det Oliver at komme først fra start og føre igennem de første sving, men desværre var det ikke muligt at holde de hurtige Superbikes bag sig, når det gik lige ud. Så efter en fantastisk og sjov weekend kunne Låsby teamet tage hjem med to guldmedaljer i Supersport 600-klassen.

Med i front ved IDM

Allerede weekenden efter skulle Oliver på banen igen og denne gang på bane Most i Tjekkiet til tredje afdeling i IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaften) SuperSport 300 for RT Motorsports by SKM – Kawasaki team.

Vejrudsigten havde varslet blandet vejr med op til 32 graders og regn, så der var lagt op til race i hård betingelser for kørende.

Weekendens første tidstagning blev kørt af Oliver  i regn, som med en fjerdehurtigst tid beviste, at regnvejr ikke er et problem, når man kommer fra Danmark. Desværre var der blevet tørt til anden tidstagning og de andre havde fundet lidt fart, så Oliver måtte tage til tak med 12. hurtigste tid og derved skulle starte i fjerde startrække.

Lørdag skulle weekendens første løb køres og igen var Oliver afhængig af en god start for at sikre at komme med i førergruppen fra starten, og igen leverede Oliver med en fantastisk start og efter første sving var han med i frontgruppen.

RT Motorsports by SKM – Kawasaki team havde inviteret deres Supersport 300 VM-kører Troy Alberto med som gæstekøre, og det var selvfølgelig spændende at få muligheden for at måle sig med en VM-kører.

Efter et løb, hvor Oliver kæmpede om placeringer mod bl.a.. Troy, krydset Oliver målstregen som nummer syv, kun 1,6 sekund efter nummer et og  0,3 sekund efter VM-køreren Troy Alberto. Så bestemt et godkendt resultat og et bevis på, at Oliver kan være med i toppen.

Weekendens andet race skulle køres søndag og desværre igen fra 12. startplacering. Så planen fra lørdagens race skulle bare gentages.
Desværre blev starten ikke helt så perfekt og Oliver kom gennem første sving som nummer ti og lidt efter frontgruppen.

Men efter flot kørsel lykkedes det at komme op til frontgruppen og igen kæmpe med gæste køreren Troy om en topplacering. Desværre blev Oliver dømt for tyvstart, som udløste en straftur gennem pitten og denne ekstra tur resulterede i en placering langt nede i feltet som nummer 21.

– Selvfølgelig er jeg skuffet over min tyvstart, men dog stadig meget tilfreds med weekenden, da jeg beviste for mig selv og teamet at farten er til en top-5 placering og på sigt en podieplacering. Jeg kan kun takker hele RT Motorsports by SKM – Kawasaki teamet for deres stor indsats og altid fantastisk arbejde, udtaler Oliver.