Heatsejr og samlet 3. plads til Thomas Kjer Olsen ved VM Motocross i Palembang

Efter 14 dages pause i VM Motocross-serien var det denne weekend blevet tid til 11. afdeling, som blev kørt i Palembang i Indonesien. Danske Thomas Kjer Olsen leverede en blændende præstation i andet heat, hvor han tog heatsejren foran den samlede stillings nr. 1.

Der var i den grad anledning til stolthed i de danske hjerter og viften med de rød-hvide flag for dem, der oplevede Thomas Kjer Olsen i weekendens VM Motocross i Indonesien. Danske Thomas fra Sønderborg Motor Club ligger nr. 2 i den samlede stilling i VM MX2-klassen, så vi ved godt, at han er mere end almindeligt god på en motorcykel – og han imponerede endnu en gang i Palembang ved at tage sejren i andet heat foran seriens førende, spanske Jorge Prado.

Første heat var ellers ikke helt problemfrit for Thomas Kjer Olsen, der aldrig fandt sig helt til rette i heatet og længe kæmpede med team-kollegaen Jed Beaton om femtepladsen. Det blev Beaton, som kom først over målstregen af de to, og Thomas måtte dermed nøjes med en sjetteplads. Heatets vinder blev Jorge Prado med franskmændene Tom Vialle og Maxime Renaux efter sig.

Andet heat skulle dog vise sig at blive en ganske anden oplevelse for Thomas Kjer Olsen, som kom godt fra start og støt arbejdede sig op fra en position som nr. 4 til nr. 3 og herefter nr. 2, lige efter belgiske Jago Geerts. En fejl fra Geerts side sendte belgieren tilbage i feltet og overlod føringen til Thomas Kjer Olsen, som ikke lod sig hente, men tog heatsejren foran Prado og Vialle.

Det var Thomas Kjer Olsens tredje heatsejr denne sæson.

Thomas Kjer Olsen kommenterede på dagens resultat:

“Det første heat var en kamp for mig, jeg følte mig ikke tilpas og kæmpede for at følge med min teamkammerat Jed Beaton, som var godt kørende. I andet heat tror jeg, at alle var trætte, men jeg ville virkelig bare have den sejr, og jeg fik den også ved at klø på, helt indtil heatet var slut.”

Thomas’ 6. plads i første heat og 1. plads i andet heat skaffede ham en samlet 3. plads på dagen i Palembang. Den samlede førsteplads tog Jorge Prado, som stadig fører den samlede stilling i VM MX2-klassen foran Thomas Kjer Olsen. Dagens samlede 2. plads gik til franske Tom Vialle.

Næste afdeling af VM Motocross køres i Semarang i Indonesien d. 14. juli.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside.