Over stok og sten: DM-afgørelsen

I weekenden skulle DM i Enduro afgøres, og det gik mildt sagt over både stok og sten i en hæsblæsende kamp om de sidste vigtige point og podiepladserne.

Pigen Med Kameraet, der for et år siden var til sidst første Enduro-løb – og har været hooked lige siden – var med på dagen og har lavet en flot beretning sammen med en masse intense billeder.

Løbet blev afviklet på nok et af årets sidste sommerdage med høj solskin og 26 grader – men de gode vejrforhold gjorde hverken løbet nemmere eller mindre spændende på den snævre rute i Børkop.

Løbet havde også besøg af kørere fra udlandet, bl.a. nogle nordmænd, som har deltaget i flere af DM-afdelingerne – og på trods af en pådraget skadet arm under løbet, så blev der her vist norsk fightervilje, som man ofte ser det generelt i Enduro – man kan vist roligt kalde dem for “True Vikings”.

Afdelingen bød bl.a. på “Valles Corner”, nærmest en forhindringsbane med dæk, sten og kæmpe bjælker, som ikke bare gav en passende udfordring til DM-kørerne, men også god underholdning til publikum.

Her kunne man virkelig se, at kørerne blev udfordret, for forhindringerne er én ting, men det store antal af deltagere havde svært ved at passere på samme tid – og det skaber kø.

Så kan man selvfølgelig vente, men nogle valgte at fortsætte ufortrødent, hvilket ikke var et problem for de erfarne kørere, der blot overhaler på selve forhindringsbanen, mens de passerer dæk dynger, stendynger etc samtidig med, at de undgår at køre ind de andre kørere.

Efter kort tid var kørerne dog fordelt ud over hele ruten, der var ca. 8-10 km lang og som bød på yderligere stubmark, skov, slugter, bakker, store træstammer og svære passager.

Det var tydeligt at se, at man var nået til DM-finalen, for der blev kørt stærkt, målrettet og med højt fokus.

Se hele beretningen og de flotte billeder fra Pigen Med Kameraet her

Og se resultaterne efter årets sidste DM-afdeling her