Landstrænerens rapport: Sikke en sæsonafslutning

Lørdag aften kulminerede speedway-sæsonen med flotte danske præstationer; Leon Madsen vandt ikke kun sin tredje Granprix-afdeling og VM-sølvet, men Niels-Kristian Iversen kunne også stille sig på podiet med en flot tredjeplads ved lørdagens løb i Torun.

I år har der for alvor været fokus på speedway igen i Danmark med stor interesse fra pressen og sports-tv, bl.a. med et fantastisk indslag i DR’s Fodboldmagasin i går (se med her fra minut 18), der igen havde to mand med kamera, der fulgte Leon hele aftenen. Fantastisk reklame og afslutning på en rigtig god sæson.

Det er en utrolig flot præstation af Leon at vinde sølv i sin debutsæson, specielt taget i betragtning, at han døjede med skader undervejs. Årets flotte danske resultater vil helt sikkert sætte meget mere fokus på sporten, både her til vinter og ved næste sæsonstart – og dermed også give gode muligheder for at finde flere sponsorkroner.

Også dejligt, at PUK fik afsluttet med en fin tredjeplads på aftenen, hvor han kunne vise sin fightervilje. Allerede nu forbereder han sit grej til næste sæson, så han kan få en god start – han har selvfølgelig stadig finalerne i den engelske liga, hvor han kan teste flere ting.

Desværre voksede de danske træer ikke ind himlen. Zagars katastrofale aften betyder nu, at Anders Thomsen ikke kommer med i Grandprixet næste år – og med de fire wildcards på plads (Tai, Hancock, Laguta, Lindback) må danskerne desværre se sig forbigået.

Man kan jo diskutere, om det var den rette beslutning. Der er ingen tvivl om, at enten Mikkel Michelsen som Europamester eller Anders Thomsen, som sluttede lige uden for kvallen i SGP Challenge, bestemt havde fortjent chancen for at køre SGP næste år. Man håbet om at komme på som reserver lever stadig for dem begge.