Lynhurtig dansker forud sæsonstart

Julius Frellsen på 15 år var til testløb i sidste uge i tyske Oschersleben forud sæsonstarten ved dette års Northern Talent Cup (NTC). Selvom der var udfordringer med vejret, var den unge dansker med i front.

Foråret er ikke rigtig slået igennem endnu, og det var det heller ikke Oschersleben i sidste uge, da Julius Frellsen skulle vise sit værd mod sine kommende konkurrenter i Northern Talent Cup Serien, afholdt promotoren Dorna. Dagene bød derfor både på temperaturer tæt på frysepunktet, regn og blæst.

Det var dog et glædeligt gensyn for Team Frellsen med de mange andre kørere, som har lært hinanden at kende gennem de tidligere løbssæsoner. Så også i Road Racing får man den typiske motorsportsoplevelse: Vi er konkurrenter i løbet, men venner udenfor banen.

Julius Frellsen er kommet ind under MCA Racing Team sammen med den efterhånden meget kendte Rocco Sessler, der har kørt siden han var 2,5 år. Så en spændende konkurrent at måle sig med gennem sæsonen.

Julius har dertil fået ny cykel af MCA med sin egen dekoration. Den minder om Roccos, men Julius’ har naturligvis Dannebrog på kåben.

Første træning startede onsdag kl. 08.30 ved ca. 2 graders varme. Alle kom dog gennem træningen i løbet af dagen, hvor forholdene bedre, men aldrig rigtig gode, og hvor det var rigtigt svært at holde dækkene varme.

Testen forgik ved, at alle kørere fik 6 pas af 30 min. pr dag. Her kunne man køre, som man ville, og sætte cyklen op som man ville. Dog fik alle nye dæk fra Dunlop samtidig, så det var fair for alle.

Onsdagen endte med at gå rigtigt godt for Julius, som fik en samlet sjetteplads med dagens 6. hurtigste tid.

Torsdagen var lidt varmere først på dagen, hvor asfalten var omkring 4 grader kl. 08.30.

Julius havde også lært af træningen fra dagen før, og det gjorde, at der kom fart på den unge dansker. Han endte på en samlet tredjeplads over hele dagen, men lå faktisk nummer 1 med den hurtigste tid indtil 10 minutter før træningen blev indstillet pga. voldsom regn ved middagstid.

Udover at han er kommet godt ind i miljøet og taler godt med de andre ”hurtige drenge”, så var det bestemt også en god oplevelse for Julius, at alle jagtede ham og ville ligge i hans slipstream.

Så efter sådan en opstart, kan sæsonen roligt komme an for Julius vedkommende.